• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν S&P 500 και Nasdaq, κέρδη 0,35% για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανατρέποντας την εικόνα του μεγαλύτερου μέρους της ημέρας, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος, καθώς οι ελπίδες των επενδυτών για έναν συμβιβασμό στο Κογκρέσο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομάς ενισχύονται. Μάλιστα, ο S&P 500 και ο Nasdaq κατάφεραν να κλείσουν σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Ο επικεφαλής της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, δήλωσε πως θα ήταν πρόθυμος να προωθήσει μια πρόταση χωρίς τα σημεία που χωρίζουν τους Ρεπουμπλικανούς από τους Δημοκρατικούς, για να αρθεί το αδιέξοδο. Στη συνέχεια, οι  δύο πλευρές θα μπορούν να εξετάσουν τις διαφορές του στο επόμενο έτος, καθώς όπως ανέφερε ο ΜακΚόνελ, «ξέρουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει άλλο ένα πακέτο τόνωσης»

    Την ίδια ώρα, θετικές είναι οι ενδείξεις και από το μέτωπο της FDA, η οποία παρουσίασε μια ανάλυσή της σχετικά με το πρώτο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 από την Pfizer. Η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει το αίτημα για έκτακτη αδειοδότηση την Πέμπτη, με την έκθεση να αναφέρει πως πληρούνται τα προκαθορισμένα κριτήρια της κλινικής μελέτης. Κάτι που σημαίνει πως μέσα στις επόμενες ημέρες, η FDA θα προχωρήσει στην άδεια για την έναρξη του εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

    Από την άλλη, πάντως, τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στην αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης του δείκτη βραχυπρόθεσμων προσδοκιών.

    Ο Δείκτης Αισιοδοξίας Μικρών Επιχειρήσεων της NFIB διαμορφώθηκε στις 101,4 μονάδες τον Νοέμβριο, δηλαδή 2,6% χαμηλότερα σε σχέση με το επίπεδο του Οκτωβρίου.

    Στα εταιρικά νέα, o επικεφαλής της Facebook Financial David Marcus, επίσης γνωστός ως F2, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί στην εταιρία το «τεκμήριο της αθωότητας» από τις ρυθμιστικές αρχές σε ό,τι φορά το φιλόδοξο στόχο της να δημιουργήσει το δικό τηςκρυπτονόμισμα, δείχνοντας την πεποίθησή του ότι τόσο το κρυπτονόμισμα που θα ονομάζεται Diem όσο και το ψηφιακό πορτοφόλι Novi της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης θα κυκλοφορήσει μέσα το επόμενο έτος. Η μετοχή της facebook λίγο πριν το άνοιγμα διαπραγματεύεται λίγο πάνω τα 285 δολάρια, κερδίζοντας ήπια 0,18%.

    H Tesla του επιχειρηματία Elon Musk, προσέφυγε για τρίτη φορά μέσα σε 10 μήνες στις κεφαλαιαγορές, πωλώντας νέες μετοχές αξίας έως 5 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να «κεφαλαιοποήσει» την εκτίναξη της τιμής της μετοχής της, με αφορμή την επικείμενη είσοδό της στο δείκτη S&P 500. Η τιμή της μετοχής υποχωρεί στην προαγορά κατά 2,47%.

    Έτσι ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 30.173,88 μονάδες με άνοδο 0,35%, ο  S&P 500 στις 3.702,25 μονάδες με κέρδη 0,28% ενώ ο  Nasdaq  στις 12.582,77 μονάδες με άνοδο 0,50%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόνο 5 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η μετοχή της UnitedHealth. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (2,52%),Johnson & Johnson (1,73%) και 3M (1,36%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η μετοχή της Walgreens  (-1,04%).



    ΣΧΟΛΙΑ