• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Δεύτερη ημέρα πιέσεων, αρνητικό το άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες

    • NewsRoom


    Με αρνητικά πρόσημα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τις μετοχές να δέχονται για δεύτερη ημέρα πιέσεις από τους πωλητές.

    Το ενδιαφέρον παραμένει για μια ακόμα ημέρα στραμμένο προς τις συζητήσεις στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, μετά και την πρόταση γερουσιαστών και των δύο κομμάτων για ένα συμβιβασμό ύψους 908 δισ. δολαρίων, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Η πρόταση βρήκε στήριξη από τους Δημοκρατικούς, ωστόσο με δηλώσεις του τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Γερουσίας και ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος να την εγκρίνει, επιμένοντας για μια μικρότερη πρόταση. Πάντως, ανέφερε πως υπάρχουν καλές ενδείξεις για τις διαπραγματεύσεις.

    Μάλιστα, η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν αποκλείεται να ζητήσει να παραταθεί για μια εβδομάδα η χρηματοδότηση της Κυβέρνησης, η οποία λήγει το Σάββατο, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στις διαπραγματεύσεις.

    Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στην αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης του δείκτη βραχυπρόθεσμων προσδοκιών.

    Ο Δείκτης Αισιοδοξίας Μικρών Επιχειρήσεων της NFIB διαμορφώθηκε στις 101,4 μονάδες τον Νοέμβριο, δηλαδή 2,6% χαμηλότερα σε σχέση με το επίπεδο του Οκτωβρίου.

    Ενθαρρυντικές είναι οι ανακοινώσεις της Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ως προς την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει η Pfizer, αφού τόνισε ότι τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου δεν εγείρουν κάποιες συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια.

    Στα εταιρικά νέα, o επικεφαλής της Facebook Financial David Marcus, επίσης γνωστός ως F2, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί στην εταιρία το «τεκμήριο της αθωότητας» από τις ρυθμιστικές αρχές σε ό,τι φορά το φιλόδοξο στόχο της να δημιουργήσει το δικό τηςκρυπτονόμισμα, δείχνοντας την πεποίθησή του ότι τόσο το κρυπτονόμισμα που θα ονομάζεται Diem όσο και το ψηφιακό πορτοφόλι Novi της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης θα κυκλοφορήσει μέσα το επόμενο έτος. Η μετοχή της facebook λίγο πριν το άνοιγμα διαπραγματεύεται λίγο πάνω τα 285 δολάρια, κερδίζοντας ήπια 0,18%.

    H Tesla του δαιμόνιου επιχειρηματία Elon Musk, προσέφυγε για τρίτη φορά μέσα σε 10 μήνες στις κεφαλαιαγορές, πωλώντας νέες μετοχές αξίας έως 5 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να «κεφαλαιοποήσει» την εκτίναξη της τιμής της μετοχής της, με αφορμή την επικείμενη είσοδό της στο δείκτη S&P 500. Η τιμή της μετοχής υποχωρεί στην προαγορά κατά 2,47%.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones υποχωρεί στις 30.028,90 μονάδες με πτώση -0,14%, ο  S&P 500 στις 3.680,56 μονάδες με απώλειες -0,31% ενώ ο  Nasdaq στις 12.457,70 μονάδες με πτώση -0,50%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν προς το παρόν η Johnson & Johnson (1,5%) και η Chevron (1,3%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Walgreens (-1,48%).



    ΣΧΟΛΙΑ