• Business

    Νίκος Σακελλαρίου (πρόεδρος ΣτΕ): Γι’ αυτό διέκοψα τη διάσκεψη της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες

    • NewsRoom
    Σακελλαρίου

    O Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου


    Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου σχετικά με τους λόγους για τους οποίους υποχρεώθηκε να αποφασίσει τη διακοπή της σημερινής κρίσιμης διάσκεψης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το νόμο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ο πρόεδρος του ΣτΕ αποδίδει την απόφασή του στο κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες ως προς την έκβαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου στις εκκρεμείς υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών.

    Είχε προηγηθεί, έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και δικαστών που συμμετείχαν στην Ολομέλεια για το θέμα των αδειών, με αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες όσα ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου στον πρόλογό του για την υπόθεση.

    Συγκεκριμένα από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

    Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστήριου η ανακοίνωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διάσκεψη θα γίνει μία μέρα πριν την ημερομηνία της νέας συνεδρίασης.

     

    Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθεί  ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/diekopi-polianamenomeni-diaskepsi-tou-ste-gia-tis-adies-plirofories-gia-kontra-metaxi-tou-proedrou-n-sakellariou-ke-dikaston/78581



    ΣΧΟΛΙΑ