ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία διαφορετική σούπα που θα λατρέψουμε!
Μία πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική σούπα καρότου με ταχίνι μας προτείνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο πιάτο του χειμώνα.
Δοκιμάστε το!
#tsoulotip: Χρησιμοποιούμε λευκά κρεμμύδια, ώστε να κάνουμε τη σούπα μας πιο γλυκιά.
Υλικά
500 γρ. καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
250 γρ. γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
700 ml ζωμό λαχανικών
3-4 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Εκτέλεση
Για τη σούπα
Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν, ρίχνουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Ύστερα, αδειάζουμε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε καπακώνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας προσεχτικά με μία ξύλινη κουτάλα.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η συνταγή για κρέας που λιώνει στο στόμα: Χοιρινό με δαμάσκηνα
H ιδανική συνταγή του χειμώνα: Πεντανόστιμη φασολάδα με λουκάνικο
Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση