ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Ένα αγαπημένο πιάτο μέσα από μία ελαφριά συνταγή για να μην έχουμε καθόλου τύψεις!
Μια πεντανόστιμη συνταγή για να μαγειρέψουμε διαφορετικά το παστίτσιο, έτσι ώστε να είναι πιο ελαφρύ και να μην έχουμε τύψεις μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Έτσι, απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας φαγητό χωρίς ενοχές.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
Για τον κιμά
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
800 γρ. κιμά γαλοπούλας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα, light
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
100 γρ. τυρί light
Για τα σπαγγέτι
500 γρ. bucatini, ολικής άλεσης
αλάτι
Για τη σύνθεση
200 γρ. τυρί light
πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό, μεσαίο
1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό
Εκτέλεση
Για τον κιμά
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τον κρόκο, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Για τα σπαγγέτι
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.
Για τη σύνθεση
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Μία συνταγή πειρασμός για την καραντίνα: Γιουβέτσι με σπετσοφάι
Η οικονομική συνταγή της καραντίνας: Παριανοί ρεβυθοκεφτέδες που θα μας ξετρελάνουν
Η τέλεια συνταγή για ένα παραδοσιακό πιάτο: Παπουτσάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Κεραμέως και η επιστροφή των πτυχιούχων
- Απίστευτο: Το 0,2% των οφειλετών χρωστάει 83 δις! – Σχεδόν 6 στα 10 ευρώ είναι απλήρωτες οφειλές στην εφορία
- Η δημόσια πρόταση της Masdar, η ρευστότητα 220 εκατ. ευρώ και η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ποιοι παίζουν για ΠτΔ, η εμπιστοσύνη στα ΕΛΠΕ, το bid της Masdar και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι δύο εφοπλιστές και το bad-mouth, ο καταδικασμένος Σταύρος Τάκη, οι δωρεές του Δένδια, το καλό mood του Νικολάου και της Χρυσής Β, και η παρακολούθηση της πλατινομαλλούσας