Σε ένα περιβάλλον κρίσης ή πολέμου για να δανειστούμε την έκφραση κυβερνητικών στελεχών που συνδέεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιβάλλεται οι ιδιώτες επενδυτές και μικρομέτοχοι που έχουν βάλει υπό αντίξοες και συνάμα απρόβλεπτες οικονομικά συνθήκες τα χρήματά τους στο Χρηματιστήριο να έχουν το μίνιμουμ της ενημέρωσης που απαιτείται. Πόσο μεγάλη τελικά προβλέπεται να είναι η ζημιά στους ισολογισμούς των περίπου 120 εταιρειών που οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στο Χ.Α. και, πρωτίστως, τι προτίθενται να πράξουν για να την αντιπαρέλθουν το 2021, χρονιά επιστροφής στην ομαλότητα.
Είναι σημαντικό ότι:
α) η κυρία Λαζαράκου δεν αφήνει να πέσει τίποτα στην τύχη και
β) πρέπει να γίνει υπολογισμός της χασούρας.
Κι αυτό για να γνωρίζουν οι ίδιοι οι επενδυτές πώς να πράξουν στο μέλλον και ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να έχει εικόνα και η ίδια η κυβέρνηση η οποία ενδεχομένως σταθεί αρωγός στις επιχειρήσεις που επλήγησαν στη πανδημία με νέο πακέτο μέτρων που, όμως, κοιτώντας το μέλλον, θα πρέπει να είναι δραστικό. Τυχόν περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ενεργειακού κόστους, θα καταστήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις περισσότερο ανταγωνιστικές.
Πάνω απ’ όλα διαφάνεια. Και ενημέρωση.
Διότι ας μη ξεχνάμε ότι το διάστημα που ακολουθεί μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το σύνολο της χρήσης του 2020 είναι πέντε μήνες! Δηλαδή τον Απρίλιο θα πληροφορηθεί η αγορά τι οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασαν οι εταιρείες το 2020…