Μία εύκολη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά προτείνει για το τραπέζι της Τρίτης ο αγαπημένος σεφ

Ρεβίθια με λουκάνικο και σπανάκι ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό πιάτο.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

600 γρ. ρεβίθια
500 γρ. σπανάκι
2 κρεμμύδια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
1 σκ. σκόρδο
1 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
1 ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 45 λεπτά.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια το σπανάκι και το βράζουμε.

Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα τους. Βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε χωρίς λάδι για να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση