ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι βελούδο στο στόμα, με μαγική υφή και γεύση.
Μία πολύ εύκολη αχνιστή κολοκυθόσουπα βελουτέ ετοιμάζει σήμερα για εμάς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μία τέλεια συνταγή, ό,τι πρέπει για χουζούρεμα με ενα μπολ στα χέρια, τώρα που κρυώνει ο καιρός.
Υλικά
1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
800 ml νερό ή ζωμό κότας ή κρέατος
500 ml φρέσκο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
πιπέρι
200 γραμ. γραβιέρα (η μισή τριμμένη
η άλλη μισή κομμένη σε καρέ)
300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες (σαν πεπόνι).
Αφαιρούμε σπόρους και ίνες με μαχαίρι, τη λαδώνουμε με πινέλο, τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240οC , για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.
Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5΄ να μαλακώσει (χωρίς να πάρει χρώμα, σε χαμηλή φωτιά). Ρίχνουμε το νερό (ή το ζωμό) και το γάλα και βράζουμε.
Με κουτάλι βγάζουμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα, ρίχνουμε τα κομμάτια στα υγρά που βράζουν, σιγοβράζουμε για 15΄, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Δείτε τη συνέχεα της συνταγής εδώ.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση