Ένας διαφορετικός τρόπος για να φάνε όλοι στο σπίτι το κουνουπίδι!

Μία ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα γεύση μας προτείνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει μπουκίτσες κουνουπιδιού και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να τις φτιάξουμε. Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Αν επιθυμούμε, μπορούμε να τηγανίσουμε το κουνουπίδι και να το βάλουμε μετά στη σάλτσα.

Υλικά

1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια

240 γρ. μέλι

180 γρ. soy sauce

150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

4 αυγά (medium), χτυπημένα

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

120 ml νερό

Χυμό από 1 lime

4 κ.γ. κορν φλάουρ

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκο κρεμμυδάκι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα το μέλι, τη soy sauce, το σκόρδο, το χυμό lime, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ, λίγη από τη σάλτσα, τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και τα μεταφέρουμε στην υπόλοιπη σάλτσα.

Έπειτα, συνεχίζουμε το βράσιμο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη.

Κατόπιν, αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι μαζί με αλάτι και πιπέρι, σε ένα δεύτερο πιάτο το αυγό και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση