• Σχόλιο Αγοράς

    Έτοιμη να διορθώσει τις χθεσινές απώλειες η Wall Street – Ισχυρές πιέσεις για πετρέλαιο και χρυσό

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρή άνοδο και διάθεση να διαγράψουν τις χθεσινές απώλειες, τις οποίες προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να βάλει τέλος στις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, κινούνται στο άνοιγμα της Wall Street την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες.

    Μετά το χθεσινό σοκ στην αγορά, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε με νέα ανάρτησή του στην οποία υποστηρίζει πως η κυβέρνηση του θα στηρίξει τις αεροπορικές εταιρείες, προτρέποντας μάλιστα το Κογκρέσο να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι που δίνει αυτή την ώρα ώθηση στις μετοχές των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, με την United Airlines με κέρδη μεγαλύτερα του +5%  και την Delta στο +3%.

    Πέρα από τις αεροπορικές εταιρείες, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει επίδομα 1.200 δολαρίων προς τους πολίτες.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street στις 28.151,72 μονάδες με κέρδη 1,36%, ο  S&P 500  στις 3.403,53 μονάδες με άνοδο 1,27% και ο  Nasdaq στις 11.306,05 μονάδες με άνοδο 1,36%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόνο 4 κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει αυτή την ώρα η μετοχή της 3M Co. (2,68%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Chevron (-0,66%).

    Την ίδια ώρα, πάντως, ισχυρές απώλειες συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να δέχεται ο χρυσός, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να υποχωρεί αυτή την ώρα στα 1.887 δολάρια η ουγγιά με απώλειες -1,14% ενώ ισχυρές είναι και οι απώλειες για τις τιμές του πετρελαίου μετά την εντυπωσιακή χθεσινή άνοδο. Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου αμερικανικού αργού (Νοεμβρίου) κινείται με απώλειες -2,73% στα 39,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του συμβολαίου brent (Δεκεμβρίου) κινείται με πτώση -2,25% στα 41,69 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ