• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: «Πάρτι» για τους βασικούς δείκτες στην είδηση του εξιτηρίου του Ντόναλντ Τραμπ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα έπειτα και από την είδηση της επερχόμενης εξόδου της προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν το Σαββατοκύριακο με συμπτώματα του κορονοϊού.

    Οι επενδυτές είδαν με ανακούφιση την είδηση του εξιτηρίου του Τραμπ, ο οποίος σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά νοσοκομειακά κριτήρια για να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και, ενώ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο, είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του. Κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο αναβολής των προεδρικών εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την αρχή του Νοεμβρίου.

    Την ίδια ώρα, πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να προηγείται με τουλάχιστον 10 ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου του, Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο που έχει καταγραφεί τον τελευταίο μήνα.

    Οι επενδυτές, ωστόσο, συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή της στην αδιέξοδη, προς το παρόν, διαπραγμάτευση για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε την Παρασκευή πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις. Μάλιστα, κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις καθώς θα υπάρξουν σύντομα πρόσθετα κονδύλια που θα κατευθυνθούν προς τον συγκεκριμένο κλάδο.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 28.148,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,68%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.408,62 μονάδες με κέρδη 1,80% ενώ ο
    Nasdaq στις 11.332,49  μονάδες με άλμα 2,32%.

    Και οι 30 μετοχές του Dow Jones έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφουν οι Amgen (4,32%), Apple (3,08%) και Travelers (3,07%).



    ΣΧΟΛΙΑ