• ΥΓΕΙΑ

    Τι είπε ο Τζορτζ Γιανκόπουλος της Regeneron για τη θεραπεία που εφαρμόζεται στον Τραμπ

    • NewsRoom

    Τζορτζ Γιανκόπουλος


    Το πειραματικό φαρμακευτικό σκεύασμα,  που χορηγήθηκε στον πρόεδρο Τραμπ, που μολύνθηκε από κορονοϊό, είναι ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που ερευνά η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron.

    Η αμερικάνικη φαρμακευτική  έχει ελληνική καρδιά, καθώς πρόεδρος και επιστημονικός επικεφαλής της φαρμακευτικής Regeneron είναι ο Τζορτζ Γιανκόπουλος, με ελληνικές ρίζες.

    Συνιδρυτής της εταιρείας και, διακεκριμένος επιστήμονας στον χώρο της βιοτεχνολογίας,  ο Τζορτζ Γιανκόπουλος μίλησε στην τηλεόραση του ABC λίγα λεπτά αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τη δόση που του χορηγήθηκε. Όπως είπε, κατά τις δοκιμές του φαρμάκου χρησιμοποιούν δύο δοσολογίας, ωστόσο οι γιατροί του Ντόναλντ Τραμπ επέλεξαν την υψηλή των 8 μιλιγκράμ.

    Το πειραματικό κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο όπως φαίνεται επικοινώνησαν λανθασμένα από τον Λευκό Οίκο ως «πολυκλωνικών αντισωμάτων» (ο ίδιος ο Γιανκόπουλος διόρθωσε τη λέξη στην αμερικανική τηλεόραση) έχει ήδη δοκιμαστεί σε 275 ασθενείς αυτή την εβδομάδα.

    Τα αποτελέσματα από τις πρώτες δοκιμές είναι ενθαρρυντικά και ότι σκοπεύει να το χορηγήσει σε 2.000 ακόμα ασθενείς. «Έπειτα από μήνες σκληρής δουλειάς από την ταλαντούχα ομάδα μας, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να παρατηρούμε πως το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron μείωσε γρήγορα το ιικό φορτίο και τα συμπτώματα σε ασθενείς Covid-19» δήλωσε ο Τζορτζ Γιανκόπουλος.

    Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος μιλούσε για το ελπιδοφόρο νέο την Τετάρτη στο CNBC.
    «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της θεραπείας είναι σε ασθενείς στους οποίους το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αντιδρά (απέναντι στον ιό), πράγμα που υποδηλώνει πως το φάρμακο θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπευτικό υποκατάστατο για μια φυσική ανοσοποιητική αντίδραση. Αυτοί οι ασθενείς ήταν λιγότερο πιθανό να καθαρίσουν από τον ιό χωρίς βοήθεια και παρουσίαζαν υψηλότερο ρίσκο για παρατεταμένα συμπτώματα», σημειώνει ο επιστήμονας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ