ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όμως τα καλά νέα είναι ότι σύντομα η κατάσταση αυτή μπορεί να ανατραπεί. Ερευνητές επιστήμονες στις ΗΠΑ, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μία πειραματική θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις και αν όλα γίνουν όπως εκείνοι προβλέπουν, τότε ίσως να δοθεί μία σημαντική παράταση ζωής, σε ασθενείς που έχουν περιάσει στο τελικό στάδιο καρκίνου.
Η πειραματική θεραπεία για τον καρκίνο ονομάζεται «ενδοπεριτοναϊκή αερολυμένη χημειοθεραπεία υπό πίεση (PIPAC)» και ξεκινά με μία επέμβαση που προϋποθέτει τη γενική αναισθησία. Στη συνέχεια, οι χειρουργοί κάνουν δύο μικρές τομές στην κοιλιά του ασθενούς, εισάγουν ένα ζευγάρι σωλήνων και αντλούν αέρα σε αυτή, κάνοντας τη να διογκώνεται σαν ένα μπαλόνι.
Έπειτα, ψεκάζουν ένα χημειο – αεροζόλ μέσω αυτών των σωλήνων, σε όλο το εσωτερικό της διογκωμένης κοιλιάς. Το αέριο αυτό επικαλύπτει τους όγκους χωρίς να ανοίξει την κοιλιακή κοιλότητα, η οποία είναι επεμβατική και επικίνδυνητουλάχιστον κατά τη χρήση των σκληρών χημικών φαρμάκων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ