ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σημείωσε ότι η ενέργεια είναι πυλώνας για την οικονομία. Όπως εξήγησε, η Ελλάδα έχει κάποια περίεργα χαρακτηριστικά: έχουμε το χαμηλότερο κόστος ρεύματος στην οικιακή και το υψηλότερο στη χονδρεμπορική και εκεί η ΔΕΗ συμπιέζεται πολύ και μαζί όλη η βιομηχανία της χώρας, όλη η επιχειρηματικότητα. Όμως, από τον ενεργειακό μετασχηματισμό που είναι σε εξέλιξη, και την αύξηση των ΑΠΕ, η χώρα έχει μόνο να κερδίσει, γιατί θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος. Σήμερα εισάγουμε ενέργεια, γιατί δεν μας φθάνει και επηρεάζεται η τιμή από τις εισαγωγές και τα ορυκτά καύσιμα. Με τη στροφή προς τις ΑΠΕ, και με δεδομένη τη γεωγραφική θέση της χώρας με το υψηλό δυναμικό της σε ήλιο και αέρα το αποτέλεσμα θα είναι μια πτώση στην χονδρεμπορική τιμή και τελικά μια μείωση στην τιμή της ενέργειας και για τον τελικό καταναλωτή. Επίσης η χώρα σε γεωπολιτικό επίπεδο θα αποκτήσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και αυτό είναι είναι πολύ θετικό για όλη την οικονομία.
Πολύ θετικό το τρίτο τρίμηνο της ΔΕΗ
Όπως είπε, οι προκλήσεις στη ΔΕΗ ήταν και συνεχίζουν να είναι μεγάλες, αλλά και ότι αναμένει πολύ θετικά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο: «Βρήκα μια επιχείρηση με τεράστια προβλήματα ρευστότητας στο β εξάμηνο του 2019 να επανορθώσουμε την οικονομική ρευστότητα και το πετύχαμε. Καταρτίσαμε νέο business plan για το μέλλον 2-3 χρόνια. Έχει στο επίκεντρο τον ενεργειακό μετασχηματισμό που συντελείται σε όλη την χώρα με ΑΠΕ και τεχνολογική πρόοδο στο κέντρο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει και έχουμε θετικά αποτελέσματα και στο τρίτο τρίμηνο αναμένονται πολύ θετικά αποτελέσματα».
Όσον αφορά τη στρατηγική της ΔΕΗ, σημείωσε ότι επικεντρώνεται γύρω από το green deal της ΔΕΗ και το ραγδαίο πλάνο απολιγνιτοποίησης και ταυτόχρονα προχωρά μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στις ΑΠΕ. Επίσης τόνισε ότι η εταιρεία βάζει τον πελάτη στο επίκεντρο με καινούρια προϊόντα, βελτίωση της εξυπηρέτησης, έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, και νέες υπηρεσίες.
Τόνισε ότι προχωρά η Ψηφιοποίηση και μέχρι το 2030, πρέπει να ψηφιοποιηθούν πάνω από 18.000 MWatt κυρίως ανανεώσιμα καθώς το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και πρέπει να ψηφιοποιηθεί για να αντέξει έξυπνους μετρητές αυτόματα κέντρα ελέγχου και άλλα συστήματα.
Τόνισε ότι στην εταιρεία, υπάρχει ενθουσιασμός και θέληση, σήμερα, καθώς «ύστερα από 10 χρόνια στασιμότητας και πίεσης του ομίλου. Ο κόσμος διψάει για την αλλαγή, αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια».
Οι αλλαγές που φέρνει η πανδημία
Για τις αλλαγές που φέρνει η εποχή της πανδημίας, σημείωσε ότι «η αλληλεγγύη πήρε πόντους. Οι σχέσεις θα αλλάξουν. Μέσα από αυτή την εμπειρία ο κόσμος θα μονιάσει. Για το κλίμα, ήταν μια γροθιά, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον πλανήτη δεν είναι ο σωστός πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποφασιστικοί. Το μήνυμα που φέρνει ο κορονοϊός είναι πρέπει να πάμε σε πιο φιλικές επενδύσεις προς το περιβάλλον. Η επιχείρηση πρέπει πλέον να είναι πιο κοντά στην κοινωνία και να προσβλέπει όχι μόνο στο άμεσο κέρδος αλλά και σε πιο μακροπρόθεσμους στόχους. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ενστερνίζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και μετά έρχεται η κερδοφορία».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στο ΝΑΤ για ακόμη δύο χρόνια η αρμοδιότητα των συντάξεων και των εφάπαξ των ναυτικών
- Όλαφ Σολτς: Ομόφωνα έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου καγκελάριου
- Βασίλης Οικονόμου: Στόχος η βελτίωση της λειτουργικότητας του δικτύου ΤΡΑΜ
- Έλον Μασκ κατά της βρετανικής κυβέρνησης: Είναι ένα «τυραννικό αστυνομικό κράτος»