• First Top Stories

    Προξενεύουν σύζυγο βουλευτή για το νέο ΤΑΙΠΕΔ, με ανύπαρκτο cv

    • NewsRoom
    Τσίπρας- Χαρίτου


    Εμπλοκή στις σχέσεις μεταξύ δανειστών και υπ. Οικονομικών φαίνεται να προκαλεί το όνομα της συζύγου βουλευτή στη Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία πρότεινε η ελληνική πλευρά να αναλάβει μία εκ των 3 θέσεων για τη διαχείριση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, που θα αναλάβει τη Δημόσια Περιουσία (ακίνητα, τράπεζες, ΔΕΚΟ κ.ο.κ.).

    “Μήλον της έριδος” η σύζυγος του κ.Χριστόφορου Παπαδόπουλου, Όλγα Χαρίτου, η οποία και παλαιότερα είχε απασχολήσει τα μέσα καθώς ήταν μία εκ της “παρέας της Αίγινας”, που είχε διατελέσει και αμισθί ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του κ. Αλ. Φλαμπουράρη.

    Σε έρευνα που έκανε το mononews.gr, δε βρέθηκαν τα στοιχεία εκείνα που αιτιολογούν το διορισμό της κας. Χαρίτου στη συγκεκριμένη θέση. Η συγκεκριμένη θέση, όπως είναι αναμενόμενο απαιτεί ειδικές σπουδές, μεταπτυχιακά αλλά και προϋπηρεσία σε καίριες θέσεις.

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με την παρέα της Αίγινας, η ιστορία δεν είναι τωρινή. Μέχρι και οι Financial Times είχαν αφιερώσει κείμενό τους, χαρακτηρίζοντας τους συνδαιτυμόνες της παρέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα με τον έως και παρεξηγήσιμο τίτλο “Aegina gang”.

    «Δεν καταλήξαμε στα πρόσωπα», ήταν η δήλωση από ελληνικής πλευράς αναφορικά με τα 3 μέλη που πρότεινε στους θεσμούς και αυτό διότι εκφράστηκαν αμφιβολίες και απορίες από ευρωπαϊκής πλευράς για το κατά πόσο είναι κατάλληλα αυτά τα πρόσωπα, ενώ τέθηκε και θέμα ασυμβίβαστου. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η κυρία Χαρίτου που ενόχλησε το κουαρτέτο καθώς και στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος , που επίσης προτάθηκε θεωρείται ότι είναι του περιβάλλοντος Τσακαλώτου. Το τρίτο πρόσωπο που ακούστηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία αφορά σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    Οι πληροφορίες ωστόσο, παραμένουν συγκεχυμένες καθώς άλλοι αναφέρουν ότι εκτός από την κα. Χαρίτου το βέτο των δανειστών αφορά στον καθηγητή και άλλοι στον στέλεχος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κα. Χαρίτου έχει μπει στο στόχαστρο του κουαρτέτου καθυστερώντας τις διαδικασίες.

    Το όνομα της κα.Χαρίτου, η οποία παλαιότερα έχει υπάρξει και μέλος της συντακτικής επιτροπής στο κομματικό περιοδικό ΜΠΛΟΚΟ, βέβαια δεν είναι τυχαίο αφού εκτός από την πρόταση της ελληνικής πλευράς και της παλαιότερης επί ένα χρόνο συνεργασίας της στο γραφείο του κ. Φλαμπουράρη (είχε προηγηθεί πρόσληψή της για έναν χρόνο σε θέση αμισθί ειδικής συμβούλου σχετικά με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πληροφορικής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού) είναι του φιλικού περιβάλλοντος του ίδιου του πρωθυπουργού, γεγονός που εγείρει υποψίες.

    Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγός της κα. Χαρίτου, Χρ. Παπαδόπουλος μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συμπορευθεί με τις απόψεις των “53” παλαιότερα, ωστόσο αποφάσισε να μην αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα.

    Γι’ αυτή του την απόφαση, μίλησε και ο ίδιος πριν από λίγες μέρες, “Ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει. Η γνώμη μου, αντίθετα, είναι ότι με τις σημερινές μας εμπειρίες μπορούμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση και να είμαστε πιο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί στο πολιτικό μας έργο και σ’ αυτό που λέμε εσωκομματική δημοκρατία, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε επιτέλους τη δέσμευση του ιδρυτικού συνεδρίου για ένα κόμμα των μελών και όχι ένα κόμμα των μηχανισμών, όπως συνέβαινε όλη αυτή την περίοδο.”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/proklitikos-pappas-dini-grammi-se-kontomina-na-poulisi-ton-alpha-sesavvidi-ikalogritsa/73744



    ΣΧΟΛΙΑ