• ΑΓΟΡΕΣ

    «Βουτιά» στη Wall Street – Τέλος στο ανοδικό σερί, πτώση 4,96% ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    «Βουτιά διόρθωσης» σημείωσαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, τη μεγαλύτερη τους από τον Ιούνιο, μετά από ένα σερί ανοδικών συνεδριάσεων, το οποίο είχε οδηγήσει σε απανωτά ιστορικά υψηλά τους S&P 500 και Nasdaq.

    Η «βουτιά» μάλιστα σημειώθηκε σε μία ημέρα κατά την οποία τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ  ήταν θετικά. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 881.000 την προηγούμενη εβδομάδα, καλύτερα απο τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίες έκαναν λόγο για 950.000 σε. Σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 130.000.

    Η πτώση ξεκίνησε από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τη μετοχή της Apple να σημειώνει τη χειρότερη επίδοσή της από τα μέσα Μαρτίου και εκείνες όλων των υπόλοιπων τεχνολογικών κολοσσών να υφίστανται επίσης απώλειες, με τους αναλυτές να βλέπουν στην πτώση μια κατοχύρωση των πρόσφατων σημαντικών κερδών από πλευράς επενδυτών.

    Η αμφιβολίεα  για περαιτέρω δημοσιονομική ώθηση στην αμερικανική αγορά έχει κυριέυσει τους επενδυτές οι οποίοι βλέπουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο να απομακρύνεται όσο περνάει ο καιρός, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν βρει ακόμα την χρυσή τομή. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία και έχουν ακόμα «σοβαρές διαφορές» αναφορικά με την συμφωνία.

    Στο κλίμα αυτό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 807,77 μονάδες ή 2,78%, στις 28.292,73 μονάδες, με τον S&P 500 να «χάνει» 124,05 μονάδες ή 3,46%, στις 3.456,79. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 598,34 μονάδων ή 4,96%, στις 11.458,10.

    Η μετοχή της Apple έχασε 7,2%. Εκείνες των Amazon και Netflix  υποχώρησαν τουλάχιστον 5% έκαστη, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για εκείνη της Facebook. Η μετοχή της Microsoft “κατρακύλησε” 6,7%, με εκείνη της Alphabet να «χάνει»5,6%. Ο τεχνολογικός υποδείκτης στο πλαίσιο του S&P 500 υποχώρησε κατά 6,3%, με αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειές του από τον Μάρτιο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ