• Κοινωνία

    Κλειδώνει για τις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων – Εν αναμονή των ανακοινώσεων

    • NewsRoom
    σχολείο


    Τέλος στην αγωνία μαθητών, γονέων, δασκάλων και καθηγητών για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται να δοθεί σήμερα το μεσημέρι

    Αν και η αρχική ημερομηνία ήταν η 7η Σεπτεμβρίου φαίνεται πώς κερδίζει έδαφος το σκεπτικό που θέλει το πρώτο κουδούνι να χτυπά μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς φαίνεται πως υπερίσχυσε η άποψη εκείνων που ήθελαν να περάσουν δύο εβδομάδες από την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων του καλοκαιριού έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 16:00 σήμερα το απόγευμα σε κοινή συνέντευξη τύπου της υπ.Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στ. Πέτσα και του υπ.Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου.

    Εκτός από την ημερομηνία του ανοίγματος των σχολείων, θα ανακοινωθούν και όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας τους από την Κεραμέως.

    Από την πλευρά τους οι ειδικοί επιστήμονες εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι για την εξέλιξη της επιδημίας, τονίζοντας ότι αν και τα τελευταία τρία 24ωρα φαίνεται μια μείωση των κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι μια νέα έξαρση μολύνσεων.

    Σε κάθε περίπτωση διαμηνύουν πως οι δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου θα είναι καθοριστικές όχι μόνο για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά και για το πώς θα κυλήσει τους επόμενους μήνες η επιδημία.

    Πάντως, ο Αύγουστος έφυγε με ρεκόρ καθώς κατά τη διάρκεια του καταγράφηκαν συνολικά 5.840 κρούσματα και 60 θάνατοι, όταν από την έναρξη της επιδημίας έως και την 31η Ιουλίου, είχαν καταγραφεί 4.477 κρούσματα και 206 νεκροί.

    Συνολικά πάντως οι νεκροί ανέρχονται σε 269.



    ΣΧΟΛΙΑ