• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα, προς νέο ρεκόρ Nasdaq και S&P 500

    • NewsRoom
    wall street


    Έτοιμοi να κινηθούν προς νέα ιστορικά υψηλά δείχνουν στο άνοιγμα της Wall Street την Τρίτης τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P 500, την ώρα που ο Dow Jones κινείται ξανά σε αρνητικό έδαφος.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου των αλυσίδων λιανικού εμπορίου Walmart και Home Depot, αλλά και τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας, με την έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών να αυξάνεται κατά  23,4% τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

    Η Walmart ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις για το β΄ τρίμηνο που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,26% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 6,48 δισ. δολάρια ή 2,27 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 3,61 δισ. δολάρια ή 1,26 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Και ο έτερος γίγαντας της λιανικής, η Home Depot ανακοίνωσε αποτελέσματα β΄ τριμήνου χρήσης υψηλότερα των εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23,4% σε επίπεδο-ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,33 δισ. δολάρια ή 4,02 δολάρια ανά μετοχή, από τα 3,488 δισ. δολάρια ή 3,17 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Αυτή τη στιγμή η μετοχή της προσυνεδριακά ενισχύεται κατά 0,49%. Πάντως αυτή την ώρα και οι δύο μετοχές των εταιρειών υποχωρούν.

    Από την άλλη, καθώς ο κύκλος των εταιρικών αποτελεσμάτων φτάνει προς το τέλος του, οι επενδυτές προσπαθούν να αναλύσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται από την πορεία της πανδημίας, τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και την κόντρα ΗΠΑ-Κίνας.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street o Dow Jones κινούταν στις 27.816,77 μονάδες με πτώση -0,10%, ο  S&P 500 στις 3.387,61 μονάδες με άνοδο 0,17% ενώ ο  Nasdaq στις 11.166,64 μονάδες με κέρδη 0,33%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραφαν η μετοχή της P&G (0,82%) ενώ στον αντίποδα η Chevron  σημειώνει τις μεγαλύτερες απώκλιες με πτώση -1,57%.

    Ανοδικά κινείται η Tesla, η οποία ενόψει και του επερχόμενου split  βλέπει αυτή την ώρα την τιμή της μετοχής της να κινείται κοντά στα 1870 δολάρια, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης είχε ξεπεράσει τα 1900 δολάρια. Από την αρχή του χρόνου η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο κοντά στο 350%.



    ΣΧΟΛΙΑ