• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια άνοδο δείχνουν τα futures με ώθηση από Τραμπ

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικό κλίμα υποδεικνύουν τα futures στη Wall Street στο άνοιγμα της εβδομάδας, καθώς οι μετοχές φαίνεται να παίρνουν ώθηση μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να προχωρήσει στη υπογραφή σημαντικών εκτελεστικών εντολών ώστε να παραταθούν ορισμένα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

    Την Παρασκευή ο Dow Jones έκλεισε στις 27.433,48 μονάδες με κέρδη 0,17% και ο S&P 500 στις 3.351,28 μονάδες με άνοδο 0,06%. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε στις 11.010,98 μονάδες με πτώση -0,87%.

    Το Σάββατο ο Τραμπ  υπέγραψε τέσσερα εκτελεστικά προεδρικά διατάγματα ώστε να διατηρήσει την στήριξη από της επιπτώσεις λόγω κορονοϊού. Συγκεκριμένα τα μέτρα αυτά αφορούν παροχές ανεργίας, προσωρινή αναβολή φόρου μισθοδοσίας, προστασία από έξωση και ελάφρυνση φοιτητικών δανείων

    Η κίνηση του Τραμπ έρχεται μετά την αποτυχία των ηγετών των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, να συμφωνήσουν στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη τρισεκατομμύρια δολάρια για τις συνολικές δαπάνες και για βασικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας προς τις κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις και το ποσό των συμπληρωματικών επιδομάτων ανεργίας.

    Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν 100 μονάδες ή στο 0,37% ενώ αυτά του S&P 500 κερδίζουν 3,45 μονάδες στο 0,12%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq δείχνουν κέρδη 15 μονάδων στο 0,13%.



    ΣΧΟΛΙΑ