ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 25 ή 26 Αυγούστου αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.
Συνεπώς, μόλις ανοίξει η Βουλή θα γίνει η κύρωση της συμφωνίας, ενώ ήδη υπήρξαν σχετικές διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως αναφέρουν πληροφορίες από «Το Βήμα».
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας παρακάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να δώσει το ελληνικό κοινοβούλιο προτεραιότητα στη συμφωνία για να αναρτηθεί μετά στα Ηνωμένα Εθνη.
Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο άμεση επικύρωση της συμφωνίας ώστε να πρωτοκολληθεί στον ΟΗΕ και να αποφευχθεί αυτό που είχε γίνει το 2009, όταν η αντίστοιχη συμφωνία με την Αλβανία δεν κυρώθηκε εξαιτίας της τουρκικής επέμβασης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Prodea: Στην πώληση 1.000 μετοχών προχώρησε ο Νικόλαος Ιατρού
- AS Company: Στα 31,007 εκατομμύρια τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2024
- Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: Στη Ρώμη τελικά και όχι στο Ομάν οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης
- Ελλάκτωρ: Έως τις 6 Νοεμβρίου η άσκηση του call option της Reggeborgh
