Σκιουφιχτά με άκρως μεσογειακά αρώματα, που θα λατρέψετε!

Μία πεντανόστιμη συνταγή ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης και υπόσχεται να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Ο ίδιος μας συμβουλεύει να χρησιμοποιήσουμε το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, αντί για ελαιόλαδο. Προσέχουμε, επίσης, να μην παραβράσουν τα ζυμαρικά, γιατί θα μαγειρευτούν και μαζί με τη σάλτσα.

Υλικά

500 γρ. σκιουφιχτά

330 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης

250 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

8 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες

2 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά.

Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη λιαστή ντομάτα και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το απάκι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα.

Κατόπιν, προσθέτουμε το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.

Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε την γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει.

Τέλος, προσθέτουμε τα σκιουφιχτά, ανακατεύουμε εκ νέου και μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα σκιουφιχτά ζεστά.

Πηγή: giorgostsoulis.com