ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο γενικός δείκτης, με δειλά βήματα, ενισχύεται προς τις 636 μονάδες, αλλά με μικρό τζίρο 1,6 εκατ. ευρώ.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι την Τετάρτη παρατηρείται ενός είδους αυτονομία σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Η υποβάθμιση του outlook της Ιαπωνίας από την Fitch ερμηνεύεται από τις αγορές ως προάγγελος επιδείνωσης των αναπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας.
Ήδη, στις ΗΠΑ ημερησίως χάνουν τη ζωή τους χίλιοι άνθρωποι, ενώ η β’ φάση της πανδημίας αναζωπυρώνεται εντόνως στην Ευρώπη με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της Ισπανίας ως τουριστικού προορισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η αντίδραση που βγαίνει και σήμερα στις τράπεζες δεν είναι πειστική. Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μόνος που γράφει απώλειες και σημειώνει εκροές μετά το πέρας της καραντίνας, παρατηρούν οι αναλυτές. Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα είναι τα κέρδη που καταγράφει η Alpha, 1,5% για την ΕΤΕ, 0,5% για την Eurobank και 1,1% για την Πειραιώς.
Κέρδη πάνω από 1% καταγράφονται ακόμα για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, την ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ, ενώ λιγότερα κέρδη και θετικό πρόσημο σημειώνουν, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ. Κίνηση στα 5,9 ευρώ για την Lamda με κέρδη 0,85%.
Τέλος, από τις μετοχές που διακινούνται 49 ενισχύονται και 16 υποχωρούν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αύξηση των «ασθενών» με διαβήτη λόγω Ozempic, ζαλίζουν τα νούμερα – Τι αλλάζει με την έλευση του Mounjaro
- Σε παρατεταμένη κρίση η Γαλλία – Στο μικροσκόπιο των επενδυτών η αγορά ομολόγων
- Σε ποιες μετοχές θα επενδυθούν 220 εκατ., τι συμβαίνει με το Costa Navarino, ο πόλεμος δύο top manager, οι βαριές κουβέντες Στασινόπουλου, Παπαλεξόπουλου, Μυτιληναίου, η νέα εταιρεία του εφοπλιστή Λαιμού και ποιοι έδωσαν 950 λίρες για τον Ρέμο στο Λονδίνο
- Ο πόλεμος και υβριδικός, η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας αμφίβολη, η Ευρώπη σε υπαρξιακή κρίση