Μία κλασσική σέρβικη συνταγή για τραγανό και ζουμερό χοιρινό σνίτσελ

Ένα πεντανόστιμο και λαχταριστό πιάτο έχει ετοιμάσει για εμάς σήμερα ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την εύκολη συνταγή για να το ετοιμάσουμε για το μεσημεριανό μας τραπέζι. Ο σεφ ετοιμάζει καρατζόρτζεβα, ένα ζουμερό χοιρινό σνίτσελ που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Ο σεφ συμβουλεύει ότι το ηλιέλαιο δεν πρέπει να καίει πολύ, για να να μην ψηθεί γρήγορα εξωτερικά το ρολό και παραμείνει ωμό στο εσωτερικό του.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό τρανς, κομμένο σε λεπτές φέτες

100 γρ. καϊμάκ

4-6 φέτες ζαμπόν

200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μπαστούνια

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

3 αυγά, medium

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο

Για το καϊμάκ:

150 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για το σερβίρισμα:

Πατάτες τηγανητές

Ντοματίνια

Baby σπανάκι

Εκτέλεση

Εκτέλεση για το καϊμάκ:

Αδειάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη φέτα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εκτέλεση για το χοιρινό:

Παίρνουμε ένα κομμάτι χοιρινού, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας με τη μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς, το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.

Έπειτα, αλείφουμε τη μία πλευρά του χοιρινού με καϊμάκ αφήνοντας κενό περιμετρικά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε στο κέντρο του χοιρινού μία φέτα ζαμπόν, από πάνω ακριβώς τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία και τις υπόλοιπες φέτες χοιρινού.

Για το πανάρισμα:

Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά (τα οποία χτυπάμε με ένα πιρούνι) και στο τρίτο πιάτο τη φρυγανιά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com