• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Και ξαφνικά πάρτι στα blue chips -Γιατί η ΔΕΗ κλέβει την παράσταση


    Σε υψηλά 5 μηνών κινείται η μετοχή της ΔΕΗ, αγγίζοντας τα 3,91 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν και τα υψηλότερα της ημέρας.

    Τα υψηλά 52 εβδομάδων της ΔΕΗ είναι τα 4,35 ευρώ. Η αντίδραση που βγαίνει στην αγορά συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις προσδοκίες για συμφωνία στις Βρυξέλλες σε σχέση με το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.

    Μία από τις λίγες φορές φέτος που η αντίδραση που βγαίνει στο Χρηματιστήριο, το οποίο προσεγγίζει με άνοδο σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας τις 644 μονάδες, συνδυάζεται με την πτώση 5,5% της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς. Το ελληνικό δεκαετές διαπραγματεύεται στο 1,18%.

    Από εκεί και πέρα ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις φαίνεται ότι αποτελεί το γύρισμα της αγοράς προς τα πάνω, αφού σε θετικό πρόσημο κινούνται και οι τράπεζες. Επίσης, η Βιοχάλκο εκεί που έχανε 1% τώρα κερδίζει 1%, στα 2,5 ευρώ, ενώ συνεχίζουν ανοδικά και άνοδο πάνω από 2% ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Cenergy.

    Σε θετικό πρόσημο πέρασε και ο Μυτιληναίος, που ενισχύεται 1,90%, στα 7,79 ευρώ, ενώ διευρύνει τα κέρδη της στη χρονιά η Τέρνα Ενεργειακή, που αγγίζει πλέον τα 10,64 ευρώ. Στο «συν» και η Coca Cola, στα 23,17 και με άνοδο 1,8%. Παραφωνία για Jumbo, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ που δεν ακολουθούν την υπόλοιπη αγορά.

    Οι συναλλαγές ανεβάζουν ταχύτητα στα 15,58 εκατ. ευρώ, ενώ 50 μετοχές ενισχύονται και 31 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ