ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας διορίστηκε και επισήμως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο.
Ο Σεντάνο, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πρόεδρος του Eurogroup, διαδέχεται σε αυτή τη θέση τον Κάρλος Κόστα που ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας επί μια δεκαετία.
Η απόφαση, την οποία είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.
Στις 9 Ιουνίου ο 53χρονος Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε ότι σκόπευε να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup, μια θέση που κατείχε από τον Δεκέμβριο του 2017. Παραιτήθηκε επίσης από υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας και τον αντικατέστησε ο Ζοάο Λεάο, ο υφυπουργός Προϋπολογισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μικροβιακή αντοχή – Καθ. Ν. Σύψας: Πολλοί θάνατοι στην Ελλάδα, το οικονομικό κόστος – Μη ασφαλής η χώρα
- Τι μπορεί να φρενάρει τη λήξη των μέτρων για την ακρίβεια
- Μαρκ Καλουστιάν στο mononews: Ο ΝΟΚ, η «αθηναϊκή Ριβιέρα» και τα σχέδια του λιβανέζου επενδυτή
- ΟΤΕ: Τα 16 ευρώ και οι κρυφές σκέψεις των Γερμανών της Deutsche Telekom
