• Business

    Αιφνιδιάζει ο Λ.Κρέτσος: Όχι στις θεματικές άδειες για την Τηλεόραση

    Κρέτσος

    Λευτέρης Κρέτσος


    Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μεταφέρει τις αποφάσεις για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες που θα ακολουθήσουν ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.Λευτέρης Κρέτσος, “επαναφέροντας” την αρμοδιότητα που έχει, βάση του Συντάγματος, το Συμβούλιο και για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, για τις οποίες δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί σε ποιους κατακυρώθηκαν. “Ο επόμενος διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Κρέτσου στον Real FM, ο οποίος σημειωτέον επανέλαβε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης να δοθούν θεματικές άδειες. “Η συζήτηση για τα θεματικά κανάλια, κατά την προσωπική μου άποψη είναι άκαιρη” επανέλαβε ο γγ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Ο κ. Κρέτσος επαλήθευσε μάλιστα ότι μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα με τα οποία διεξάγεται ο σημερινός σχοινοτενής διαγωνισμός, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πέμπτη άδεια εθνικής εμβέλειας, αντίθετα από τον πολιτικό προϊστάμενό του Νίκο Παππά. “Βεβαίως, αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί και θα πρέπει να υπάρχουν πολύ απτά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη διαφημιστική αγορά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Ολγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της στον ρ/σ “στο Κόκκινο” επεσήμανε ότι “η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλιών και σήμερα, με τη στάση της απέναντι στον διαγωνισμό αδειοδότησης, βρίσκεται πλέον σε πλήρες αδιέξοδο. “Η ΝΔ εξυπηρετείται από την ποιότητα ενημέρωσης όλων των προηγούμενων χρόνων και θέλει το ίδιο: να εξυπηρετείται” ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία σχολίασε ότι η ΝΔ ενώ αρχικά είπε ότι θα καταργήσει τον διαγωνισμό, στη συνέχεια άλλαξε στάση και είπε ότι δεν θα καταργήσει τον διαγωνισμό αλλά θα συμπληρώσει με άδειες.

    “Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, βλέπουμε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ πολύ διαφορετικές, αντικρουόμενες μεταξύ τους. Νομίζω ότι βρίσκεται σε ένα πλήρες αδιέξοδο απέναντι σε αυτό διότι δεν μπορεί να πει απλά και καθαρά ότι εγώ δεν θέλω να αλλάξει τίποτε, δεν θέλω να μπει καμία τάξη, χρωστάω στο καθεστώς αυτό με εξυπηρέτησε τόσα χρόνια, επομένως θέλω να παραμείνει το ίδιο” σημείωσε για να σχολιάσει ότι “αυτό δεν μπορεί προφανώς, με τον αντίστοιχο κυνισμό του κυρίου Ψυχάρη (που ακούσαμε χθες στη Εξεταστική Επιτροπή) να το κάνει και έτσι τα στελέχη της δίνουν διαφορετικές και ελλιπείς απαντήσεις”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/giannis-koustas-560-ek-dolaria-kindinevi-na-chasi-danaos-apo-tin-katarrefsi-tis-hanjin/70937



    ΣΧΟΛΙΑ