ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντί να αναπτύξει το δικό της εμβόλιο στον παγκόσμιο αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας, η GSK αντίθετα επικεντρώθηκε στη συμβολή της επικουρικής τεχνολογίας της σε τουλάχιστον επτά άλλες παγκόσμιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Sanofi και China Clover. Η τελευταία συμφωνία, με την καναδική εταιρεία Medicago, χρησιμοποιεί τεχνολογία που βασίζεται σε φυτά και διαφέρει από τις άλλες εταιρικές σχέσεις για τον κορονοϊό της GSK και ενισχύει τις πιθανότητες της εισηγμένης στο Λονδίνο εταιρείας να βρει έναν επιτυχημένο υποψήφιο, αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες παραγωγής σχετικά γρήγορα.
Δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια για την αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό, αλλά 19 εμβόλια δοκιμάζονται σε ανθρώπους παγκοσμίως και ορισμένες θεραπείες, όπως η ρεμδεσιβίρη της Gilead, έχουν εγκριθεί σε ορισμένες περιοχές. Η προσέγγιση της Medicago, που χρησιμοποιείται ήδη σε εμβόλιο γρίπης, το οποίο αναμένει έγκριση στον Καναδά, παίρνει τα φύλλα ενός φυτού ως βιοαντιδραστήρες για να παράγει μία από τις τρεις πρωτεΐνες S του νέου κορονοϊού, την S-spike, η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί στο εμβόλιο με το ανοσοενισχυτικό της GSK.
Η GSK δήλωσε την Τρίτη ότι οι εταιρείες είχαν ως στόχο να διαθέσουν το εμβόλιο τους κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και να παράγουν περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021. Μια δοκιμή, τριών διαφορετικών επιπέδων δοσολογίας, σε ανθρώπους, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- G7: Η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία στο επίκεντρο διήμερης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών
- Πλαστικά Θράκης: Αύξηση κύκλου εργασιών και ισχυρή λειτουργική κερδοφορία στο 9μηνο, παρά τις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος
- Κίνα: Προωθεί την ανάπτυξη AI από τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Συνεργατικοί χώροι: Το προφίλ των εργαζομένων – Γιατί προτιμούν την Ελλάδα