Ο φόβος των επενδυτών ότι μπορεί να μείνουν έξω από τον χορό και η έλλειψη ελκυστικών εναλλακτικών θα συνεχίσουν να ενισχύουν τις μετοχές, υποστηρίζει η DBS Group, τονίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διαθέσιμη ρευστότητα που θα μπορούσε να κατευθυνθεί τελικά στο χρηματιστήριο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε webinar τη Δευτέρα, ο διευθυντής επενδύσεων της DBS, «υπάρχει δυνατότητα αγοράς κάθε φορά που γίνονται διορθώσεις στα χρηματιστήρια».

Οι μετοχές έχουν αναδειχθεί σε… μονόδρομο για τους επενδυτές ελλείψει εναλλακτικών επιλογών, λόγω των χαμηλών ή μηδενικών αποδόσεων που προσφέρουν ομόλογα και μετρητά, υποστηρίζει ο ίδιος. Επίσης, οι ιδιώτες επενδυτές έχουν εξελιχθεί σε μετρήσιμη δύναμη, καθώς είναι πιο ενημερωμένοι και διαθέτουν μεγαλύτερη ρευστότητα, υψηλές αποταμιεύσεις και πρόσβαση σε μηδενικές προμήθειες σε πολλές χρηματιστηριακές.

Οι παρατηρήσεις της DBS έρχονται την ώρα που ο δείκτης MSCI all-country βρίσκεται 34% πάνω από το χαμηλό κλεισίματός του που είχε καταγραφεί στις 23 Μαρτίου, όταν η αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 χτυπούσε πλέον… κόκκινο. Ο δείκτης παραμένει 8% χαμηλότερα από το επίπεδο στο οποίο ξεκίνησε τη χρονιά, αλλά ανακάμπτει ταχύτατα χάρη στα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που συνεχίζουν να λαμβάνουν οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Κάτω από 10% η απόκλιση από την αρχή του έτους

Η DBS συνεχίζει να προτείνει μια στρατηγική «barbell», με assets που αναμένεται να βγουν κερδισμένα από διαφορετικά πιθανά σενάρια, και διατηρεί μια προτίμηση για τομείς όπως τα ηλεκτρονικά σπορ που μπορούν να επωφεληθούν από τον πλούτο που διαθέτουν οι γενιές των Millennials και Gen-Z, καθώς και από αλλαγές στη συμπεριφορά του κόσμου που συνδέονται με την πανδημία.

Άλλες παρατηρήσεις της DBS:

* Τα κέρδη των τεχνολογικών εταιρειών είναι βιώσιμα καθώς ο κόσμος γίνεται πιο ψηφιακός.

* Ο χρυσός είναι ένας καλός παράγων διαφοροποίησης και το μοντέλο της DBS δείχνει περαιτέρω άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου.

* Τα ασιατικά ομόλογα υψηλής απόδοσης προσφέρουν αξία, καθώς «ποντάρουν» σε ένα ποσοστό χρεοκοπίας 9,2%, πολύ πάνω από τις προβλέψεις.