• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μεικτά τα futures μετά την χθεσινή ανοδική συνεδρίαση

    • NewsRoom


    Μεικτά πρόσημα δείχνουν τα futures για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, μετά το «ξαφνικό» ανοδικό κλείσιμο του Dow Jones στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με ώθηση από τις τράπεζες.

    Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε, στο τέλος της χθεσινής ημέρας ο Dow Jones έκλεισε στις 25.745,60 μονάδες με άνοδο 1,18%, ο S&P 500 στις 3.083,76 μονάδες με κέρδη 1,10% ενώ ο Nasdaq στις 10.017 μονάδες με άνοδο 1,09%, καθώς η ώθηση από τις τράπεζες επέτρεψαν στους επενδυτές να αναθεωρήσουν. Η είδηση ότι οι ρυθμιστικές αρχές σκοπεύουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς στον τραπεζικό τομέα, κατέστησαν πρωταγωνίστριες τις τράπεζες στη χθεσινή συνεδρίαση, ειδικότερα μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τον κανόνα Volcker, επιτρέποντας στις τράπεζες να κάνουν πιο εύκολα μεγάλες επενδύσεις σε venture capitals.

    Η ανησυχία για δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ, καθώς τα νέα κρούσματα του φονικού ιού συνεχώς αυξάνονται, με αρκετές Πολιτείες να άρουν την χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί, φοβούμενοι νέα έξαρση της πανδημίας.

    Την Τετάρτη, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες πλησίασαν σε επίπεδο ρεκόρ καθώς καταγράφηκαν πάνω από 35.900 κρούσματα σε 24 ώρες, γεγονός που οδήγησε τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϋ και του Κονέκτικατ να ανακοινώσουν καραντίνα 14 ημερών στους επισκέπτες από κράτη με υψηλά ποσοστά μόλυνσης. Την Πέμπτη ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε την αναστολή της διαδικασίας χαλάρωσης της καραντίνας και τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας που είναι σε εξέλιξη, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην δεύτερη μεγαλύτερη Πολιτεία των ΗΠΑ και μία από τις πρώτες που επανεκκίνησε την οικονομία της.

    Ανησυχητική είναι και η εκτίμηση από το CDC για τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, καθώς οι ειδικοί πιστεύουν ότι πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορεί να έχουν μολυνθεί, αριθμός δεκαπλάσιος του επίσημου έως τώρα γνωστού απολογισμού.

    Η κρίση της πανδημίας έστειλε πολλούς Αμερικανούς πολίτες στην ανεργία, με τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα να φτάνουν τις 1,48 εκατομμύρια, από το 1,54 εκατ. μία εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για τη 12η συνεχόμενη εβδομάδα που ο αριθμός των νέων αιτήσεων παρουσιάζει μείωση σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά και για την 14η συνεχόμενη εβδομάδα που ο αριθμός παραμένει πάνω από το 1 εκατομμύριο.

    Επίσης αρνητικές ήταν και οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς σε έκθεσή του ανακοίνωσε ότι περιμένει πλέον η παγκόσμια οικονομία να συρρικνωθεί κατά 4,9% το 2020, μέγεθος μειωμένο κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Απριλίου, ενώ στις ΗΠΑ η ύφεση θα φτάσει το 8%.

    Σε αυτό το κλίμα τα futures του Dow Jones δείχνουν απώλειες κατά 101 μονάδες με πτώση 0,39% όπως και του S&P στις 3.068 μονάδες με απώλειες -0,07%. Τα futures του τεχνολογικού NASDAQ δείχνουν οριακή άνοδο στο 0,08% και στις 10.090 μονάδες.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ