• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη 0,5% για τον Dow Jones, συνέχισε το ανοδικό του σερί ο Nasdaq

    χρηματιστές στη wall street


    Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, με τους επενδυτές να αισθάνονται ανακούφιση μετά τις διευκρινήσεις του Λευκού Οίκου για την  εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

    Την έντονη ανησυχία των επενδυτών είχε προκαλέσει το βράδυ της Δευτέρας ο σύμβουλος του Τραμπ Πήτερ Ναβάρο, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Fox News φάνηκε να δηλώνει πως η εμπορική συμφωνία με την Κίνα είναι νεκρή. Ωστόσο ο ίδιος στη συνέχεια έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκε, ενώ και ο ίδιο ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως η συμφωνία παραμένει σε ισχύ.

    Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Στιβεν Μνούτσιν σε συνέδριο του Bloomberg, ο οποίος ανέφερε πως αναμένει πως το Πεκίνο θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Παράλληλα εκτίμησε πως το Κογκρέσο θα περάσει ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας αλλά και πως η ΗΠΑ θα μπορέσουν να βγουν από την ύφεση μέσα στο 2020.

    Πάντως, μεταξύ των επενδυτών παραμένει ο προβληματισμός για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Ανησυχία η οποία ωστόσο αντισταθμίζεται από την εκτίμηση πως δεν θα χρειαστεί να υπάρξουν γενικευμένα lockdown, αλλά και πως οι οικονομίες μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην κατάσταση σε σχέση με το πρώτο κύμα.

    Σε αυτό το κλίμα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 26.156,10 μονάδες με άνοδο 0,50%, ο S&P 500 στις 3. 131,29 μονάδες με κέρδη 0,43% ενώ ο Nasdaq στις 10.131,37 μονάδες με άνοδο 0,74%, κλείνοντας σε νέο ιστορικό ρεκόρ και διευρύνοντας το ανοδικό του ράλι στις 8 συνεδριάσεις.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 14 έκλεισαν με άνοδο και 16 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (2,42%) και Apple (2,13%) – η τελευταία παρουσίασε τη Δευτέρα την νέα έκδοση του iOS14 – ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Verizon (-1,29%) και IΒΜ (-1,37%).



    ΣΧΟΛΙΑ