• Big Story

    Ιταλία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων. Θρήνος σε όλη τη χώρα

    • Αθηνά Λαρδή


    Ο ισχυρός σεισμός των 6.2 ρίχτερ, που έπληξε την Ιταλία την Τετάρτη, άφησε πίσω του 281 νεκρούς και 390 περίπου τραυματίες. Η σημερινή ημέρα, Σάββατο 27 Αυγούστου, ανακηρύχθηκε ως ημέρα εθνικού πένθους για τη γειτονική χώρα. Ολόκληρες πόλεις ισοπεδώθηκαν συθέμελα, ανυποψίαστοι πολίτες παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια μέσα σε μια νύχτα τρόμου στην Ιταλία, ενώ οι μαρτυρίες των ανθρώπων που επέζησαν, συγκλονίζουν. Αυτές τις μέρες, στη χώρα έχουν σημειωθεί πάνω από 900 μετασεισμικές δονήσεις.

    Οι εκατοντάδες διασώστες, που έχουν ριχθεί στη μάχη για την ανέρευση των επιζώντων, έχουν στο πλάι τους πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική, που επέλεξαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ιταλία και τώρα προσπαθούν να βοηθήσουν τους ντόπιους. “Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους εδώ. Είδαμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και νιώθουμε άσχημα. Θέλουμε να επιδείξουμε σεβασμό προς εκείνους και την αξιοπρέπειά τους” δήλωσε ένας 20χρονος από το Μπενίν στη δυτική Αφρική, που δήλωσε πως τον λένε Αμπντουλάχ.

    Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί συγκλονισμένη τις δραματικές εξελίξεις, καθώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Στο φως της δημοσίοτητας έρχονται ιστορίες των θυμάτων και αναμφισβήτητα προκαλούν ανατριχίλα. Το νεότερο ηλικιακά θύμα του φονικού σεισμού η 18 μηνών, Μαρισόλ Πιερμαρίνι. Ωστόσο, ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και πολλά παιδιά και έφηβοι.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση στέκεται στο πλευρό της Ιταλίας αυτή την ώρα ανάγκης, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τρεις κεντρικές περιοχές της χώρας.  “Όπως πάντα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ιταλία και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούμε”, ανέφερε ο Γιούνκερ σε επιστολή του προς τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι την οποία επικαλείται το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

    italia italy 15 italy 14 italy 13 italy 12 italy 11 italy 10 italy 9 italy 8 italy 7 italy terremoto italy terremoto italy italy italy 4 italy 5 italy 3 italy 55 italy 23 italy 42 italy italy 13 italy italy italy 66 italy 79 italy 3 italian police eartquake earthquake earthquake

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/sigklonizoun-martiries-gia-tin-tromaktiki-empiria-tou-sismou-stin-italia/68957

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    http://www.mononews.gr/egklimatiko-alla-anapofefkto-venezouela-poulai-chriso-gia-na-epiviosi/69731



    ΣΧΟΛΙΑ