• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    To πριν και το μετά: H καταστροφική μανία του σεισμού στην Ιταλία μέσα από μια φωτογραφία (+pics)

    • NewsRoom
    terremoto


    O καταστροφικός σεισμός που χτύπησε την Κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και ακόμη περισσότερους τραυματίες, ισοπέδωσε κυριολεκτικά τρία ολόκληρα χωριά. Το πριν και το μετά της καταστροφικής μανίας του σεισμού είναι συγκλονιστικό, ενώ το τοπίο θυμίζει πραγματικό πεδίο μάχης.

    Το επίκεντρο του φονικού σεισμού, της κλίμακας των 6.2 Ρίχτερ, ήταν οι πόλεις Amatrice, Accumoli, Pescara del Tronto, και η Arquata del Tronto οι οποίες ισοπεδώθηκαν πλήρως.

    Το Amatrice συγκεκριμένα χτυπήθηκε ανεπανόρθωτα και είδε τα κτήρια και τα σπίτια του να γίνονται συντρίμμια. Το μοναδικό μνημείο που έμεινε ανέπαφο από την καταστροφή ήταν το ρολόι του ιστορικού του κέντρου, οι δείκτες του οποίου έχουν κολλήσει στο 3:36 μ.μ, η ακριβής ώρα του φονικού σεισμού.

    Εδώ είναι το πριν:

    italian

    Εδώ είναι το μετά:

    italian

    Η καταστροφή του Amatrice ήταν τόσο σοβαρή που ο δήμαρχος της περιοχής, Sergio Pirozzi, δήλωσε “η πόλη δεν υπάρχει πια.” Η περιοχή αυτό το διάστημα ήταν γεμάτη από κατοίκους και τουρίστες, οι οποίοι απολάμβαναν τις ήσυχες διακοπές τους.

    Πάντως, ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει και ανεβαίνει ραγδαία με αυτόν, πλέον να έχει φτάσει τους 247 νεκρούς και 400 τραυματίες, ενώ φόβοι υπάρχουν και για μεγαλύτερη αύξηση των νεκρών. Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος.

    “Υπάρχουν τόσοι πολλοί νεκροί που δεν μπορώ να τους υπολογίσω” είπε ο Pirozzi ενώ συνέχισε “έχω συλλέξει ήδη πολλά πτώματα όμως δεν ξέρουμε πόσα ακόμη βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια”.

    “Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος”, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό μήνυμά του, με το οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός.

    “Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλύτερό της πρόσωπό”, πρόσθεσε ο Ρέντσι ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/15-sigklonistikes-fotografies-apo-chtipima-tou-egkeladou-stin-gitoniki-italia-pics/69154



    ΣΧΟΛΙΑ