ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εδώ και μερικές ώρες η Αμαλία Μεγαπάνου έχει περάσει στην ιστορία, με τις αναφορές στο πρόσωπό της και τις φωτογραφίες του παρελθόντος να αναδεικνύουν την εξαιρετική καλλονή της, την φινέτσα και τη λάμψη της, τη ζωή της δίπλα στον μεγάλο Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Ο εθνάρχης συνοδευόταν πάντα από την καλλονή σύζυγό του και θεωρούνταν ως ένα ζευγάρι πρότυπο, που η ελληνική κοινωνία αδυνατούσε να προσεγγίσει αλλά μόνον αυτό μπορούσε να συγκριθεί με αντίστοιχα της Δύσης.
Εκείνη η αντιπαραβολή με το ζεύγος Κένεντι και η υπεροχή της Ελληνίδας πρώτης κυρίας στην προβεβλημένη διεθνώς Τζάκι, κατά την περίφημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξακολουθεί να γεμίζει το ελληνικό φαντασιακό με εθνική υπερηφάνεια.
Ήταν 17 Απριλίου του 1961, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και η σικάτη Αμαλία Μεγαπάνου κατέφτασαν στον Λευκό Οίκο, όπου τους υποδέχτηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι και η Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι.
Μια συνάντηση που έμεινε στην ιστορία με την Αμαλία Μεγαπάνου να κλέβει την παράσταση.
Διαβάστε ακόμη: Αμαλία Μεγαπάνου: Η προσωπογραφία ενός μύθου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συρία: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος στη Δαμασκό, στην πρώτη επίσκεψη μετά από 16 χρόνια
- Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ουκρανικό: Αποχωρούμε από τις συνομιλίες αν δεν υπάρξει άμεσα πρόοδος – Τι είπε για Κίνα και Πάουελ
- Κίνα: Θα απαντήσει με «αποφασιστηκότητα» στα αμερικανικά λιμενικά τέλη σε κινεζικά πλοία
- Η Google στην αντεπίθεση: Ετοιμάζει έφεση για την απόφαση του μονοπωλίου
