• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επιμένει ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση


    Emerging funds, όπως όλα δείχνουν, βρίσκουν κατεύθυνση προς το Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά τη σύσταση της Morgan Stanley τόσο για τις ελληνικές τράπεζες όσο και για την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

    Η αγορά επιμένει ανοδικά, αφήνοντας πίσω της το κενό που προκάλεσε το lockdown της οικονομίας και αναρριχάται προς τις 670 μονάδες και με κέρδη πάνω από 1,35% και συναλλαγές κοντά στα 7 εκατ. ευρώ.

    Η επανεκκίνηση της οικονομίας και η προοπτική των 50 δις. ευρώ εντός επταετίας στην ελληνική οικονομία από την Ευρώπη, ενισχύουν το αφήγημα για ισχυρούς ρυθμούς ανάκαμψης το 2021.

    Σίγουρα, όμως, η κρυφή προσδοκία είναι να ανακοπεί η κρίση που προκάλεσε η πανδημία εντός του 2020. Στο πλαίσιο αυτό, το ελληνικό 10ετές υποχωρεί στο 1,48%, όταν το αντίστοιχο ιταλικό διαμορφώνεται στο 1,44%.

    Πολύ καλή μέρα και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Dax να σημειώνει άνοδο κοντά στο 3%, 1,4% η άνοδος για τον CAC και πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα τα κέρδη για Μιλάνο και Μαδρίτη.

    Αντίδραση για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση βγαίνει στις τράπεζες με τα κέρδη για τον κλάδο πάνω από 3,6%. Η Alpha ενισχύεται 3,7%, η ΕΤΕ και η Eurobank πάνω από 2,7% και λιγότερο, 1,39% η μετοχή ης Πειραιώς.

    Ημέρα αποτελεσμάτων η σημερινή για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, που σημειώνει άνοδο 1,4%, ενώ υπολείπεται από την Τέρνα Ενεργειακή, που ενισχύεται οριακά την Τρίτη, στα 9,87 ευρώ. Πάνω από 2% τα κέρδη για τον Μυτιληναίο, στον απόηχο της συμφωνίας με την Gazprom, 1,6% για την Ελλάκτωρ, σχεδόν κατά 3% η άνοδος για την Βιοχάλκο. Κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα τα κέρδη για Μότορ Όιλ, ΕΧΑΕ,ΕΛΠΕ. Απώλειες κάτω από 1% για Jumbo και ΟΤΕ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται αυτή την ώρα, 46 ενισχύονται, έναντι 15 που ενισχύονται.



    ΣΧΟΛΙΑ