• Videos & Blogs

    Η επιστροφή και αποθέωση του Σπύρου Γιαννιώτη στο Ολυμπιακό χωριό!

    • NewsRoom


    Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και να πάρει τελικά το αργυρό μετάλλιο αντί για το χρυσό, όμως το μεγαλείο του Σπύρου Γιαννιώτη τον καθιστά, ηθικό, χρυσό Ολυμπιονίκη.

    Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκε το κοινό τον Έλληνα κολυμβητή στο Ολυμπιακό χωριό, μετά τον τερματισμό του αγώνα των 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

    Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατάφερε τελικά να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο μετά από έναν αγώνα πραγματικό “θρίλερ”. Ο Έλληνας αθλητής, αν και είχε ακριβώς τον ίδιο χρόνο τερματισμού με τον Ολλανδό κολυμβητή, άργησε να χτυπήσει την πινακίδα που θα του εξασφάλιζε την πολυπόθητη πρωτιά. Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν τελικά πρώτο τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του.

    gianniwtis

    Την τελική κατάταξη επιβεβαίωσε και το τηλεοπτικό ριπλέι στο οποίο φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήταν ο Ολλανδός που ακούμπησε πρώτος την πινακίδα και άρα σταμάτησε πρώτος το χρονόμετρο.

    Ο νικητής πάντως στην συνείδηση του κόσμου φαίνεται να είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, καθώς το ίδιο το κοινό του επιφύλασσε μια υποδοχή ισάξια με αυτή του χρυσού Ολυμπιονίκη.

    Ο κόσμος φώναζε συνέχεια το όνομα του ενώ μέσα στο πλήθος ακουγόταν και ο προπονητής του, ο οποίος φώναζε συγκινημένος “τον παρακαλάμε να συνεχίσει”.

    Από την μεριά του ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση και την χαρά του από την έκβαση του αποτελέσματος.

    Αν και ο προπονητής του αθλητή δήλωσε ότι “όταν έχασε το μετάλλιο στο Λονδίνο και έκλαιγε στα χέρια μου, του είπα πως θα συνεχίσουμε στο Ρίο”.

    Μπορεί ο 36χρονος αθλητής να μην κατάφερε τελικά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο απέδειξε το μεγαλείο της προσωπικότητας του με την απόφαση του να αποσύρει την ένσταση που είχε εκθέσει εξαρχής για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Τελικά ο Σπύρος Γιαννιώτης εκτός από τεράστιος αθλητής είναι και τεράστιος άνθρωπος!

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/asimenio-metallio-gia-to-spiro-giannioti-sti-marathonia-kolimvisi/67748



    ΣΧΟΛΙΑ