• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με πτώση 0,7% άνοιξε ο Dow Jones μετά τις προειδοποιήσεις του Πάουελ για την ύφεση

    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε για μια ακόμα ημέρα η Wall Street, μετά τις επισημάνσεις του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ πως η ύφεση μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

    Ο Πάουελ ανέφερε πως η FED είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα αν χρειαστεί για να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία σε περίπτωση που η κρίση παραταθεί, καθώς όπως προειδοποίησε «οι βαθύτερες και πιο παρατεταμένες υφέσεις μπορούν να προκαλέσουν μακροχρόνια ζημιά στις παραγωγικές ικανότητες της οικονομίας».

    Μάλιστα, ανέφερε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ οφείλει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την χρεωκοπία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την ανάπτυξη για πολλά χρόνια.

    Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown αλλά και στα ανησυχητικά στοιχεία για την νέα αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη που ακολούθησαν των κινήσεων χαλάρωσης.

    Σε αυτό το κλίμα, περίπου τρία τέταρτα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο  Dow Jones κινείται στις 23.597 μονάδες με πτώση -0,71% ενώ ο  S&P 500 στις 2.859,68 μονάδες με απώλειες -0,36%. Αντίθετα, ανοδικά κινείται ο  Nasdaq, στις  9.035,43 μονάδες με κέρδη 0,37%.



    ΣΧΟΛΙΑ