• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στα χαμηλά ημέρας οι δείκτες με βουτιά στα τελευταία λεπτά

    Wall Street


    Στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με μεγάλη βουτιά στο τελευταίο διάστημα της συνεδρίασης.

    Οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας καθώς οι Πολιτείες στις ΗΠΑ και οι χώρες σε Ευρώπη και Ασία αίρουν σταδιακά τα μέτρα καραντίνας. Η άνοδος των κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται νέο γύρο μέτρων.

    Την ίδια ώρα ο Άνθονι Φάουτσι, επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, προειδοποίησε μιλώντας στη Γερουσία για πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση πρόωρης επανεκκίνησης της οικονομίας σε κάποια περιοχή, χωρίς να έχουν εκπληρωθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις, κυρίως να έχει καταγραφεί για ένα διάστημα 14 ημερών υποχώρηση της επιδημίας, τόνισε.

    Παράλληλα, ανησυχία προκάλεσε η πρόβλεψη του επικεφαλής της Boeing, David Calhoun, ότι πιθανότατα κάποια από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της χώρας θα χρεοκοπήσει.Σημείωσε μάλιστα ότι οι αεροπορικές δεν θα επιστρέψουν ούτε καν στο 25% της δραστηριότητας τους μέχρι το Φθινόπωρο και “ίσως μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε το 50%”.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 23.764,78 μονάδες με απώλειες -1,89%, ο  S&P 500 στις 2.870,12 μονάδες με απώλειες -2,05% και ο  Nasdaq στις 9.002,55 μονάδες με πτώση -2,06%.

    Από την άλλη, με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, εν μέσω αισιοδοξίας για την περαιτέρω μείωσης της παραγωγής.

    Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 6,8% στα 25,78 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Κέρδη και για τον χρυσό, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να σημειώνει άνοδο 0,5% κλείνοντας στα 1.706,80 δολάρια ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ