• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Βιάζεται για την επιστροφή στην κανονικότητα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Επιμένει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου κινούμενος οριακά πάνω από την αντίσταση στην 630 μονάδων και επίπεδα τα οποία έχει να δει η αγορά πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας στις 10 Μαρτίου.

    Το ΧΑΑ και οι ευρωπαϊκές αγορές όπως προκύπτει τροφοδοτούνται από την άρση του lockdown στις οικονομίες, παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις για την ύφεση στην Ελλάδα φέτος, βάση το ακραίο σενάριο, ξεπερνάει το 21%.

    Ανοδικά κινούνται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, με κέρδη πάνω από 0,5%.

    Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, παραμένουν σε υποτονικά επίπεδα, προσεγγίζοντας τα 8 εκατ. ευρώ.

    Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει και σήμερα να υπεραποδίδει με κέρδη 1,9% στις 339 μονάδες, τροφοδοτώντας τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση που σημειώνει άνοδο πάνω από 1% με τα χαρτιά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

    Ως αυτή την ώρα η Πειραιώς είναι αυτή που καταγράφει τα περισσότερα κέρδη από τις τράπεζες με άνοδο 2,8%, ακολουθεί η Eurobank με 1,5%, η Εθνική με 1,28% και η Alpha Bank 0,8%.

    Αντίδραση και κέρδη πάνω από 2% βγαίνουν στην Aegean, στην Ελλάκτωρ. Κοντά στο 2% ενισχύεται ο Μυτιληναίος και πάνω από 1% η αντίδραση σε Jumbo, ΟΤΕ και Motor Oil.

    Απώλειες αυτή τη ώρα καταγράφουν Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ λιγότερο από 1%.

    Από τις μετοχές που διακινούνται αυτή τη ώρα 46 ενισχύονται και 29 υποχωρούν.

    Η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ειδικά ως προς το σκέλος επαναφοράς της οικονομίας.

    Το πετρέλαιο υποχωρεί αυτή την ώρα στα 10,16 δολ. με βουτιά πάνω από 20%. Νέα βουτιά και για το χρυσό στα 1714 δολ. η ουγγιά που σημαίνει ότι η προσοχή των επενδυτών είναι εστιασμένη στην επιστροφή της κανονικότητας στις αγορές μετοχών.



    ΣΧΟΛΙΑ