ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πασχαλινά δώρα: «Μένουμε σπίτι» αλλά το Πάσχα έρχεται και τα μουσεία έχουν ετοιμάσει τα καλύτερα δώρα τους.
Συνοδευμένα με ευχές αγάπης για την Ανάσταση, που φέτος ειδικά παίρνει ιδιαίτερο νόημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που κρατά τους ανθρώπους στο σπίτι.
Παιχνίδια, αυγά με ιδιαίτερη διακόσμηση, κοσμήματα ή διακοσμητικά αντικείμενα όλα με αναφορά στο Πάσχα και την άνοιξη αποτελούν τις προτάσεις του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους.
Πρωτότυπες λαμπάδες και κεραμικά αυγά ή πουλάκια ζωγραφισμένα στο χέρι αλλά και μια επιλογή από exclusive διακοσμητικά, εμπνευσμένα από τις εκθέσεις και τις συλλογές του Μουσείου, που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν το σπίτι σε καταφύγιο ονείρων προτείνει το Μουσείο Μπενάκη.
Ξεχωριστές μάλιστα είναι οι πλουμιστές πεταλούδες από πλέξιγκλας με σχέδια του Αλέξη Ακριθάκη αλλά και τα κεραμικά σκεύη με πολύχρωμα λουλούδια που μιλούν για άνοιξη. Όλα στη διεύθυνση benakishop.gr
Μια ευκαιρία για να θυμηθούμε τις αξίες και τους ανθρώπους που δίνουν στη ζωή μας προοπτική και νόημα, είναι αυτή η κρίση όπως αναφέρει εύστοχα το Μουσείο Κυκλαδική Τέχνης, που παρουσιάζει τις δικές του πασχαλινές δημιουργίες.
Ανάμεσά τους ιδιαίτερα πασχαλινά _αλλά και όχι μόνον_ αυγά που κερδίζουν σε έμπνευση καθώς αρκετά από αυτά διακοσμούνται με όλαβολα και παραστάσεις που απεικονίζουν μυθολογικά θέματα από αρχαία ελληνικά αγγεία.
Μαζί παιχνίδια, κοσμήματα και κεραμικές δημιουργίες στο https://cycladic.gr/shop?museum=1
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima Bank για AKTOR: Με όπλο τα έργα και τις εξαγορές, στοχεύει κορυφή και μερίσματα
- Κυρανάκης: Τι είναι το σουηδικό πρότυπο που εξετάζουν στο υπουργείο Μεταφορών για τους οδηγούς ταξί
- Τζένη Μπαλατσινού: The lady is back in business
- Σταύρος Παπασταύρου στο mononews: Ετσι θα επιδοτήσουμε τις επιχειρήσεις – Πάω στο Χιούστον για το deal με την Chevron
