• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με απώλειες το άνοιγμα της Δευτέρας, προσπάθεια αντίδρασης με βοήθεια από FED

    χρηματιστές στη wall street


    Με απώλειες άνοιξε η Wall Street τις συνεδριάσεις της Δευτέρας, ωστόσο η ανακοίνωση της FED για απεριόριστο QE δίνει ένα μικρό στήριγμα στους δείκτες, που προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες κατά το πρώτο μισάωρο.

    Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε το δεύτερο κύμα πρωτοβουλιών της, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόθεσή της να προχωρήσει σε απεριόριστες αγορές ομολόγων, προκειμένου να κρατήσει χαμηλό το κόστος δανεισμού. Παράλληλα, θεσπίζει προγράμματα για να διασφαλίσει τη ροή του χρήματος προς τις επιχειρήσεις, το κράτος, αλλά και τις τοπικές κυβερνήσεις που δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού. Η Fed θα αγοράζει ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου και εταιρικά ομόλογα με κάλυψη στεγαστικών δανείων μέχρι του ποσού που είναι απαραίτητο κάθε φορά για τη στήριξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και την αποτελεσματική μετάδοση της νομισματικής πολιτικής στις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες και στην οικονομία, όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν της κεντρικής τράπεζας. Παράλληλα, θεσπίζει προγράμματα για να διασφαλίσει τη ροή του χρήματος προς τις επιχειρήσεις, το κράτος, αλλά και τις τοπικές κυβερνήσεις που δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού.

    Αυτή την ώρα (15.59 ώρα Ελλάδος),  ο Dow Jones έχει περιορίσει τις απώλειες στο -1,14% κινούμενος στις 18.953,91 μονάδες, με τη συνεδρίαση ωστόσο να παρουσιάζει για μια ακόμα ημέρα αρκετή μεταβλητότητα. Οι μετοχές που βαραίνουν τον δείκτη προς το παρόν είναι οι πετρελαϊκές Chevron (-6,03%) και Exxon Mobil (-4,31%) καθώς και η United Technologies (-5,25%).

    Αντίστοιχη πορεία συμμαζέματος των αρχικών απωλειών δείχνει και ο S&P 500 ο οποίος κινείται πλέον στις 2.277,77 μονάδες, με πτώση -1,18%, ενώ σε θετικό έδαφος πέρασε πριν λίγο ο  Nasdaq στις 6.885,66 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,09%.



    ΣΧΟΛΙΑ