• Πολιτική

    Κορονοϊός: Πληροφορίες για διάγγελμα Μητσοτάκη για ολική απαγόρευση μετακινήσεων

    • NewsRoom


    Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει πιο δραστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του κορονοϊού

    Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα το απόγευμα στις 6, να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να ανακοινώσει την ολική απαγόρευση μετακινήσεων καθώς δεν εισακούστηκαν οι παραινέσεις οι αρμοδίων φορέων για να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

    Στόχος είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις που διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή, ενώ θα επιτρέπονται μόνο αυτές προς εργασία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

    Ο πλήρης περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, η λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και η υποβολή από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- πού κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

    Πρόκειται για ένα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Ο αριθμός θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή του. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.

    Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό, ο οποίος και θα πληκτρολογείται.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ