• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ξαφνικά, ανασαίνει! ΟΤΕ, Πειραιώς πάνε να γυρίσουν την τάση

    Wall Street


    Από το +3% στο -2% τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στο -1,4% το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στις 477 και 475 μονάδες νωρίτερα.

    Η κίνηση στις 501 μονάδες στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης αποδείχθηκε μία ακόμα παγίδα για τους βιαστικούς και ανυπόμονους που ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές αποτιμήσεις. Προφανώς το -12,9% τoυ Dow Jones δεν καταπίνεται.

    Τα σημάδια φάνηκαν από το κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηρίων, αφού από τα κέρδη κοντά στο 1% ο Nikkei στο Τόκιο, έκλεισε με ανεπαίσθητα κέρδη κοντά στο 0…

    Είναι ενθαρρυντικό στο Χ.Α. πάντως, ότι κάποια χαρτιά περνούν σε θετικό πεδίο και ο ΟΤΕ είναι ένα από αυτά, καθώς ενισχύεται περισσότερο από 4,5%, στα 9,67 ευρώ.

    Οι απώλειες στον ΟΠΑΠ ισορροπούν, με το χαρτί να ξύνει τον πάτο στα 5,75 ευρώ και απώλειες κάτω του 2%.

    Απώλειες με φυσιολογικά ποσοστά, στην Jumbo κοντά στο 2%,τον Μυτιληναίο 0,80%, την Motor Oil με 1,4%. Κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα η πτώση στην ΕΧΑΕ, 1,3% στην ΕΥΔΑΠ.

    Λόγω ΗΠΑ η πτώση σχεδόν 10% στην μετοχή τηςCoca Cola, στα 15,73 ευρώ, και πράξεις κάτω από το 1,5 ευρώ για την ΔΕΗ που υποχωρεί λίγο πάνω από 3%.

    Κατά σχεδόν 2% οι απώλειες στην Βιοχάλκο και πάνω από 5% η πτώση στην Aegean που επηρεάζεται από τις απαγορεύσεις πτήσεων ανά την Ευρώπη λόγω ιού.

    Τις τράπεζες τις αφήσαμε για το… τέλος.

    Το «ξύλο» συνεχίζεται και σήμερα στην Alpha με απώλειες άνω του 5%, όπως άλλωστε και στην ΕΤΕ και σχεδόν 4% είναι η πτώση για την Eurobank,τη στιγμή που στην Πειραιώς βγαίνουν χλιαρά κάποιες εντολές αγορών.

    Σύμφωνα με τους επαγγελματίες διαχειριστές, οι αγορές θα πρέπει να μάθουν να ζουν το επόμενο δίμηνο με τον κοροναϊό, αφού στις αποτιμήσεις και την μεγάλη βουτιά 50%, που συνιστά απομάκρυνση από τα υψηλά τους έχει ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομική ζημιά.

    Οι επαγγελματίες των αγορών, είναι η αλήθεια ότι περιμένουν περισσότερο ριζοσπαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αφού όταν παρέλθει η νόσος, οι οικονομίες της ευρωζώνης θα έχουν επιστρέψει στα ελλείμματα και με πετσοκομένους τους ρυθμούς ανάπτυξης.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ.

    Στη δευτερογενή αγορά το ελληνικό 10ετές κινείται περί του 2,5%.



    ΣΧΟΛΙΑ