• Πολιτική

    Νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το απόγευμα για τον κορονοϊό

    • NewsRoom


    Με νέο τηλεοπτικό μήνυμα θα απευθυνθεί το απόγευμα στους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το μήνυμα θα μεταδοθεί στις 5 το απόγευμα.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί για μια ακόμη φορά στον ελληνικό λαό για το σοβαρό πρόβλημα της εξάπλωσης του κορονοϊού.

    Χθες μάλιστα με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ανεστάλησαν οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ενώ σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι πολύ πιθανόν φέτος το Πάσχα να μην μπορέσουμε να πάμε στις εκκλησίες εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί.

    «Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter ο πρωθυπουργός.

    Ακολούθησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανακοίνωσε ότι «αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020».



    ΣΧΟΛΙΑ