• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ξέσπασμα των αγοραστών στο ταμπλό-Απογειώνονται τράπεζες και blue chips

    Wall street


    Σήμα αγορών και στο χρηματιστήριο της Αθήνας με ευχή όλων των εμπλεκομένων να διατηρηθεί μέχρι τέλους, έδωσε το χθεσινό +5% της Wall Street.

    O Γενικός Δείκτης δείκτης του ΧΑΑ σημειώνει κέρδη πάνω από 6% ξεπερνώντας στις 765 μονάδες και με το τζίρο στα 21 εκατ. ευρώ. Το θετικό είναι ότι τα υψηλά κέρδη συνεχίζονται για δεύτερη μέρα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που σημειώνουν άνοδο πάνω από 2 %.

    Τα καλά νέα που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Κίνα και τα αυστηρά μέτρα ανακοπής του στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τη  δραστική μείωση των επιτοκίων της Fed προκαλούν το ριμπάουντ στις αγορές και βεβαίως στo Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Στα όρια των 700 μονάδων που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα το ΧΑΑ, σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς έχουν ενσωματωθεί όλα τα αρνητικά σενάρια για την οικονομία και τη χώρα. Που σημαίνει ότι η υποχώρηση του δείκτη με ποσοστά πτώσης που παραπέμπουν έξι χρόνια πίσω, έχουν μέσα τους και το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κοροναϊό αλλά και τη φούσκα των αποτιμήσεων, σε ορισμένων περιπτώσεις μετοχών.

    Κατά τα άλλα ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται 9,9% με την Πειραιώς στο +12%, τη Eurobank στο 12,7%, την Εθνική στο +9,48% και την Alpha Bnak στο +9,5%.

    Σχεδόν κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της ΔΕΗ, 7,6% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 6,6% της Βιοχάλκο, 7,20% η μετοχή των ΕΛΠΕ, 4,75% η Coca Cola, 8,33% της ΕΧΑΕ, 9,5% η Motor Oil, 13,71 η Jumbo, 6,17% ο Μυτιληναίος και 6,19% ο ΟΠΑΠ.

    Το κλίμα είναι τέτοιο στο ταμπλό που 85 μετοχές ενισχύονται και 3 μόνο υποχωρούν.

     



    ΣΧΟΛΙΑ