Μία πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας ψάρι

Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει ψητό γαύρο με μυρωδικά, για ένα ελαφρύ και πολύ υγιεινό γεύμα. Ο σεφ μας συμβουλεύει επίσης να μην ρίξουμε πολλά υγρά στο ταψί με τον γαύρο, για να μην βράσει και βγει πολύ μαλακός.

Υλικά

1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο

2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

80 ml ελαιόλαδο

50 ml νερό

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20εκ. και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμος, σερβίρουμε το γαύρο ζεστό.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης