• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τα social media τιμούν τα θύματα της συγκλονιστικής επίθεσης στη Γαλλία

    • NewsRoom


    Μετά τη νέα τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έσπευσαν να ανεβάσουν φωτογραφίες στα social media, για να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης. Χρησιμοποιώντας το hastag #PrayForNice (Προσευχηθείτε για τη Νίκαια) celebrities και πολιτικοί ανεβάζουν και εκείνοι φωτογραφίες στο Instagram, Twitter και στο Facebook και ζητούν να δοθεί ένα τέλος σε αυτές τις φρικαλεότητες.

    david guettainsta 2

    Oι χρήστες προσπαθούν να εκφράσουν τη θλίψη τους για το νέο μακελειό στη Γαλλία και τα δεκάδες θύματα. Σκιτσάροντας δάκρυα και καρδιές αποδίδουν φόρο τιμής στου νεκρούς.

    insta 3

    Εκατοντάδες χρήστες έχουν μοιραστεί στο διαδίκτυο την εικόνα του έφτιαξε ο σκιτσογράφος της Le Monde, Plantu, που απεικονίζει το περιστέρι της ειρήνης να κλαίει με φόντο τη σημαία της Γαλλίας και το χάρτη της Νίκαιας.

    nice

    insta 4

    Από το «Αρκετά» της Amy Schumer, Αμερικανίδας ηθοποιού, μέχρι τις δυνατές φωνές συμπαράστασης στη Νίκαια, τη Γαλλία, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, πλήθος μηνυμάτων γεμίζουν από χθες το βράδυ τα social media, μαζί με τις νέες αποκαλύψεις της αστυνομίας και την σε έκτακτη ανάγκη Γαλλία να μετράει ξανά θύματα.

    plray6

    pray5

    pray12

    pray13

    pray10

    pray8

    insta 11 insyta e

    insta 23

    insta 90

    Ένα σκίτσο του Carlos Latuff, που ανέβηκε στο Twitter και απεικονίζει ένα γονατιστό παιδάκι να πιάνει το χέρι ενός από τα θύματα που είναι σκεπασμένο, ενώ ένα δάκρυ κυλάει στο πρόσωπό του… δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη θλίψη για την τραγωδία που έζησαν οι πολίτες στη Νίκαια.

    CARLOS

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sok-sto-diadiktio-anazitoun-tous-singenis-tous-meso-twitter/61417



    ΣΧΟΛΙΑ