ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla σκαρφάλωσε για πρώτη φορά πάνω από τα 100 δισ. δολάρια, ένα όριο που θα πυροδοτήσει την τεράστια αμοιβή που θα λάβει ο Έλον Μασκ, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει στα επίπεδα αυτά για μερικούς μήνες.
Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσε άνοδο κατά 1,4% στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ενώ στο κλείσιμο της αγοράς είχε καταγράψει κέρδη 7,2%. Το υψηλό που κατέγραψε ανήλθε στα 555,10 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στα 100,1 δισ. δολάρια, λίγο χαμηλότερα από τα 100,6 δισ. δολάρια της Volkswagen.
Ο Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla, πρόκειται να λάβει την πρώτη δόση του τεράστιου πακέτου επιβράβευσης που δικαιούται αν η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας παραμείνει πάνω από τα 100 δισ. δολάρια για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Η συμφωνία προβλέπει ότι, το πρώτο μέρος του bonus που θα λάβει ανέρχεται σε 346 εκατ. δολάρια, καθαρά.
Οι μετοχές της Tesla έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε εκπληκτικά κέρδη τρίτου τριμήνου και επισήμανε στους επενδυτές ότι προγραμματίζει να ανοίξει εργοστάσιο στην Κίνα και να λανσάρει το νέο της αυτοκίνητο, Model Y. Ο Μασκ, 48 ετών, έχει αποκτήσει το προβάδισμα στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με τις καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Το ράλι των μετοχών της Tesla αποδίδεται σε μία πολύ θετική ανάλυση για την εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο αναλυτής της New Street Research, Pierre Ferragu, προέβλεψε ότι η επιχείρηση θα πουλά 2 εκατομμύρια έως 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως μετά το 2025. Επίσης, αύξησε την τιμή στόχο της μετοχής της κατά 270 δολάρια, στα 800 δολάρια. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή στόχο μεταξύ των αναλυτών που ερωτήθηκαν από το Bloomberg.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση