• Business

    Πούλησε τάνκερ σε καλή τιμή η Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Στην πώληση ενός τάνκερ τύπου suezmax σε τιμή αισθητά πάνω από την αξία του προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή Thenamaris.

    H εταιρεία της οικογένειας Μαρτίνου πούλησε σε ρωσική εταιρεία αγνώστων λοιπών στοιχείων το τάνκερ Seatriumph, χωρητικότητας 149.000 dwt (κατασκευής 2002) έναντι 27,8 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο «ανέβασε» και η πενταετής συμφωνία ναύλωσης του πλοίου από τη Rosneft έναντι 18.090 ευρώ ημερησίως.

    Η αξία του πλοίου εκτιμάται από το VesselsValue στα 20,5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η ναύλωση).

    Πάντως, αν και το deal δημοσιοποιήθηκε μόλις την Τρίτη, πηγές της αγοράς αναφέρουν πως αυτό δεν είναι καινούργιο, αλλά έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Thenamaris επιδεικνύει φέτος αυξημένη δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων. Μετά την πώληση του τάνκερ Searambler έναντι του ποσού των 11,25 εκατ. δολαρίων, στις αρχές Μαρτίου, που αποτέλεσε και την πρώτη πώληση πλοίου της τελευταίας πενταετίας, η εταιρεία πούλησε τον Μάρτιο και το τάνκερ Seaexpress, σε τιμή με την οποία κάλυψε το κόστος αγοράς του.

    Η Thenamaris, με 50 δεξαμενόπλοια στο στόλο της, ο οποίος απαριθμεί πάνω από 70 πλοία, έχει συνολική αξία άνω των 2 δισ. δολαρίων, η οποία την τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τις αξίες των στόλων των Ελλήνων πλοιοκτητών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του VellselsValue.

    Σημειώνεται ότι πλέον τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει ο Νικόλας Μαρτίνος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του, Ντίνο.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/trela-stin-agora-ton-bulkers-para-tin-krisi-ta-plia-afxanonte-anti-na-miononte/60466



    ΣΧΟΛΙΑ