• Πολιτική

    Εxit και για Farage -Εμβρόντητοι όλοι στη Βρετανία από την αιφνιδιαστική παραίτησή του

    • NewsRoom


    Πάντα απρόβλεπτος, o μεγάλος νικητής του Brexit, Nigel Farage, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα την παραίτησή του από την ηγεσία του UKIP αφού όπως είπε, με τη νίκη του Leave ικανοποιήθηκαν πια οι πολιτικές του φιλοδοξίες. “Έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου” στην επιτυχή εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., ήταν η χαρακτηριστικά αναφορά του.

    farage

    Ο ίδιος ωστόσο σημείωσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα και να βοηθά τα κινήματα ανεξαρτησίας στην υπόλοιπη Ε.Ε., ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Βρετανία θα κάνει πράξη τη λαϊκή ετυμηγορία και  θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο για το διάδοχο του -επίσης παραιτηθέντα- David Cameron, υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό της φιλοσοφίας “Brexit”.

    “Ι ve done my bit” ήταν το σλόγκαν που χρησιμοποίησε για να συνοδεύσει την ανακοίνωση της παραίτησης του.

    Αναλυτικά η δήλωση Farage για την παραίτηση του:

    “Αποφάσισα να παραιτηθώ από ηγέτης του UKIP. Η νίκη για το leave στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι πολιτικές μου φιλοδοξίες. Μπήκα σε αυτό τον αγώνα από την εργασία γιατί ήθελα να είμαστε ένα έθνος που κυβερνάται μόνο του και όχι για να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Το Ukip βρίσκεται σε καλή θέση και θα συνεχίσει. Αν και θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι όροι της αποχώρησης δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Αν υπάρξει μεγάλη οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση και με το Εργατικό κόμμα να έχει απομακρυνθεί από πολλούς από τους ψηφοφόρους του, τότε οι καλύτερες ημέρες για το Ukip δεν έχουν έρθει ακόμα”.

    Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Farage υποβάλει την παραίτησή του από το UKIP καθώς το είχε πράξει και το 2015 όταν τότε δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Μετά από πιέσεις όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην πολιτική σκηνή. «Αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά» ξεκαθάρισε σήμερα.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/bain-capital-ston-marinopoulo/58246

     



    ΣΧΟΛΙΑ