• First Top Stories

    Γερμανικό θράσος μέσα στο Μαξίμου: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα»! (φωτό)

    • NewsRoom


    Παρ’ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο από το απύθμενο θράσος Γερμανού πολιτικού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον αντικαγκελάριο Gabriel. Το επεισόδιο έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αυγή», επικαλούμενη μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες.

    ramsauer

    Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής Peter Ramsauer, o oποίος όταν τον έσπρωξε κατά λάθος ένας φωτορεπόρτερ, φώναξε στα γερμανικά και τα αγγλικά :  «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!». Ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε το περιστατικό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι απέκτησε μώλωπες (!) από την επαφή του με τον Ελληνα φωτορεπόρτερ.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας η αντίδραση απο τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν άμεση και ακολούθησε διαμαρτυρία σε Γερμανούς διπλωμάτες της αποστολής. Κατά άλλες πληροφορίες πάντως, το επεισόδιο το επιβεβαίωσε ακόμα και ο επίσημος φωτογράφος του Sigmar Gabriel, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον φωτορεπόρτερ.

    Meeting of the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras with the German Vice Chancellor and Federal Minister for Economic Affairs and Energy, Sigmar Gabriel, in Athens, on June 30, 2016 / Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τονμε τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, στην Αθήνα, στις 30 Ιουνίου, 2016

    ramsauermaximou2



    ΣΧΟΛΙΑ